Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı


Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü düzenlenen bir dizi törenle kutlandı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, Vali Kerem Al şeref defterini imzaladı.

Atatürk Anıtındaki töreninin ardından Envar-ül Hamit Camii önünde bulunan şehitlik ziyaret edildi. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından şehitlerin ruhları için dualar okundu. Vali Kerem Al ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlamaları Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen törenle devam etti.

Törenin devamında konuşan Kuvva-i Milliye Mücahitleri Derneği Başkanı Hasan Özdemir, Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlattı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutlayarak, "Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanları ile yazdığı Türk kurtuluş savaşının destanları aşan ifadesidir. 7 Ocak milletimizin birlik ve beraberlik duygusu ile yazdığı destandır. İşte bugün bu birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. 7 Ocak, birlik olmaktır, birlikte olmaktır, bir olmaktır. 7 Ocak kurtuluş bayramımız kutlu olsun." diye konuştu.

Törenin devamında halk oyunları gösterileri sergilendi ve şiirler okundu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası ve 7 Ocak Kurtuluş Koşusunda dereceye girenlere ödülleri ve kupaları Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından verildi. Dereceye girenlere ödüllerini veren Vali Kerem Al ve protokol mensupları, tüm sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kutlama töreni, ödüllerin verilmesi ile son buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER