ÖSO Bordo Bereliler'in desteğiyle El Bab'a yürüyor

Suriye’de TSK desteğindeki ÖSO’nun IŞİD'in elindeki El Bab kentine ilerleyişi devam ediyor. ÖSO’ya destek veren Türk Özel Kuvvetleri (Bordo Bereliler) keşif timlerinin de El Bab çevresine sızarak, önemli hedefleri belirleyip işaretlemeye başladığı öğrenildi.

Türk tankları Suriye'ye girdi... ÖSO birlikleri ilerliyor...

El Bab operasyonunda önemli aşama

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğini alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Fırat Kalkanı Harekâtının üçüncü ayını doldurmasına az bir süre kala IŞİD’in Suriye'de önemli kalesi olan El Bab'ı almak için operasyon aşamasına geldi. ÖSO'ya destek veren Türk Özel Kuvvetleri (Bordo Bereliler) keşif timlerinin de El Bab çevresine sızarak, önemli hedefleri belirleyip işaretlemeye başladığı bildirildi.

Hürriyet'e konuşan bölgedeki kaynaklar; dün öğleden sonra ÖSO unsurlarından bir bölümünün El Bab'ın kuzey mahallelerine ulaştığını, DEAŞ hedeflerine hava taarruzu yapılmaya başlandığını da iddia ettiler. Aynı kaynaklar, IŞİD’in El Bab'ta da Musul'daki gibi ciddi bir tünel ağı oluşturduğu, hastanelerde cihazları söktüğü, su, elektrik şebekeleri ve fırınları tahrip ettiği bilgilerinin de alındığını öne sürdü. El Bab'ın düşmesi durumunda DEAŞ'ın örgütün merkezi Rakka'ya geri çekilme planı yaptığı da bildirildi.

ÖZEL KUVVETLERDEN KEŞİF

TSK'ya bağlı Özel Kuvvetler keşif timleri de El Bab çevresine sızarak kritik yerlerdeki hedefleri belirleyip işaretlemeye başladı. Özel Kuvvetlerden bazı timlerin El Bab içine sızdıkları da ileri sürüldü. Özel Kuvvetlerin hedefleri işaretlemesinden sonra El Bab'a karadan ve havadan yoğun bir taarruz başlatılabileceği belirtiliyor.
<< Önceki Haber ÖSO Bordo Bereliler'in desteğiyle El Bab'a yürüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER