Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Merkezi açıldı


Türkiye Sigorta Birliği tarafından kurularak faaliyetlerine başlayan Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Merkezi (OSEM), İstanbul'da düzenlenen bir toplantı ile sektöre ve kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye Sigorta Birliği'nin 2013 yılında başlattığı 'Oto Sigortaları Projesi' kapsamında yürütülen 4 çalışmadan biri olan Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Merkezi (OSEM) hayata geçirildi. Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger, OSEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Hancıoğlu'nun konuşmaları ile başlayan toplantıda, OSEM Genel Müdürü Bener Yıkılmaz tarafından kuruluşu tanıtan bir sunum yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan OSEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Hancıoğlu, projenin önemine dikkat çekerek, "Sonuçta sektörün en büyük yaralarından biri olan hala kanayan, çeşitli sebeplerle biliyorsunuz her gün gündemimizde oto sigortaları var. Burada özellikle hasar maliyetlerine katkısı açısından OSEM'in çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda da müşteri memnuniyetini arttıracak bir model esasında." dedi.

Ardından kürsüye gelen Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger projenin 2 fazda yürütüldüğünden bahsetti. Ülger şunları söyledi:

"İlk fazda dünyadaki çeşitli uygulama örneklerini ve modelin gelişimini ayrıntılı olarak inceledik. Hangi ülke hangi fazlardan geçmiş. Bizim gibi ülkelerin daha şansı var, uygulanmış veya hata yapılmış geri dönülmüş bütün örnekleri görme şansımız var. İlk fazda elde edilen bulgular çerçevesinde gerek eş değer parça sertifikasyonu gerekse servis sertifikasyonu modelinin hayata geçirilmesi için ikinci faz çalışmalara başlayarak projeyi tamamlamak üzereyiz. OSEM bizim için proje olarak aslında 3 yıllık bir proje. Ama bugün artık bunu bir organizasyon veya bir tüzel kişilik altında toplama zamanı geldi."

Ayrıca oto yedek parça ve servis sertifikasyonu konusunda ABD, İngiltere, İspanya gibi önemli ülkelerdeki modellerinde incelendiğine dikkat çeken Ülger, "Bizim için en uygun modelin, sigorta sektörü tarafından bağımsız bir kurum tarafından yapılmasının doğru olduğu kanaati oluştu. Bu nedenle beklentimiz, tüm sigorta şirketlerinin OSEM'i kendi şirketleri gibi görmeleri ve faaliyetlerini desteklemesidir." şeklinde konuştu.

Programın kapanış konuşmasını ise Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç yaptı. Genç yaptığı açıklamada, "OSEM çalışmasının kökeninde vaktiyle hazırlanan- o da uzun zaman oldu çalışması- 'Eş Değer Parça Genelgesi'. Burada hazine açısından temel mantık, tüketicinin çeşitli şekillerde, merdiven altı, sertifikasız parçaların önlenmesi ve birinci amaç olarak tüketiciyi korumaktı." ifadesini kullandı. Genç konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Şimdi tabi yeni bir faza geçiyoruz. Bu da bir alt yapı çalışması ama bence daha ileri aşama bir alt yapı çalışması. Hakikaten ben bunun tesirinin daha hızlı görülebileceğini, yani diğer tramer gibi alt yapıların dışında eski tecrübelere dayanarak daha hızlı tesir göstereceğini ve alanda büyük fayda sağlayacağını inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER