Özdağ: Cumhurbaşkanı Moskova'dan istediği sonucu alamadı, geri adım attı


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye meselesinde Beşar Esed ile geçiş dönemi olabileceğine ilişkin sözlerine, "Anlaşılan Moskova seyahatinden istediği sonucu alamadı ve dönüşünde hemen geri adım attı." cevabını verdi. AK Partinin IŞİD'i, Türkiye'yi lojistik bir merkez olarak kullanmasına izin verdiğini ve Suriye'de iç savaşının üzerine döktüğü yangınla, Suriye'nin bugünkü duruma ulaşmasına katkı verenlerin başında yer aldığını vurgulayan Özdağ, önemli açıklamalarda bulundu.

Özdağ, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programına katıldı. Burada gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, Suriye meselesine değindi. AK Parti hükümetinin Suriye politikasına yönelik eleştirilerini yönelten Özdağ, "Suriye'ye bir an önce barış gelmesi gerekli. PKK'nın işgal etmiş olduğu bölgeler PKK'nın elinden alınmalı, Suriye'deki resmi, meşru rejimin kontrolü altına girmelidir. Türkiye'nin El Nusra ve benzeri örgütlere vermiş olduğu destek de sona ermelidir. Çünkü AKP Türkiye'yi Ortadoğu'da ve Suriye'de çok kötü bir açmazın içerisine soktu. Devletimizin kurucusunun dedesinin mezarını boşaltmak, yıkmak ve geri çekilmek zorunda kaldı. Bu mu Suriye politikasının başarısı diye soruyoruz." şeklinde konuştu.

Suriye'de Esad'ı devireceğiz diyerek 2011'den bu yana selefi grupları destekleyen, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı El Nusra'nın arkasında duran, yine bir zamanlar El Kaide bağlantılı olan IŞİD'in, Türkiye'yi lojistik bir merkez olarak kullanmasına izin veren AKP, Suriye iç savaşının üzerine döktüğü yangınla, Suriye'nin bugünkü duruma ulaşmasına katkı verenlerin başında yer alıyor. Aynı zamanda bu izlediği politika ile Suriye'de merkezi hükümeti zayıflatan ve PKK'nın, Suriye'nin kuzeyinde oldukça geniş bir araziyi kontrol etmesini sağlayan, AKP'nin izlemiş olduğu politikalardır." ifadelerini kullandı.

"AKP HÜKÜMETİNİN TÜRK MİLLETİNE NE KADAR BÜYÜK YALAN SÖYLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

MHP'nin 2 milyonu aşkın Suriyeli mültecinin Türkiye'ye getirilmesini başından itibaren yanlış bulduğunu hatırlatan Özdağ, "Bu mültecilerin bir an önce kendi ülkelerine dönmesinin koşullarının ortaya çıkartılması için selefi cihatçılara destek değil, aksine barışa destek olması gerektiğinin altını çizmiştir. Şuana kadar kendileri için 8 milyar dolar para aktarılan insanlar, buradaki koşullardan mutlu olsalardı, bebeklerinin ölümünü göze alıp, kendilerini Ege'nin sularına atmazlardı. Şimdi geldiğimiz noktada, AKP hükümetinin Türk milletine ne kadar büyük yalan söylediği kendi ağızlarından bir defa daha ortaya çıktı. Birkaç gün önce Başbakan Yardımcısı yaptığı açıklamada, 'Suriyelilerin yüzde 70'ine yakın bir bölümü Türkiye'de kalacak' dedi. Bu AKP tarafından Türkiye'nin başına açılacak yeni ve büyük bir belanın habercisidir." şeklinde konuştu.

Suriyelilerin Türkiye'de kalmasının yeni politik, ekonomik, sosyal ve kriminal meselelerin çıkması anlamı taşıdığını vurgulayan Özdağ, "Bu insanlar hayatlarının büyük bir bölümünü Suriye'de geçirmiş ve Suriye'de Arap milliyetçiliği doktrini ile eğitilmiş insanlardır. Bu insanların Türk toplumuna entegrasyonunun o kadar kolay olacağını düşünmeyelim. Üstelik ekonomik olarak da bu meselenin altından kalkmaya çalışmak da Türkiye açısından çok çok büyük meselelere yol açacaktır." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANININ ESED AÇIKLAMASINA 'GERİ ADIM' YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Esed'le geçiş dönemi olabileceğine ilişkin sinyal vermesini değerlendiren Özdağ, "Kardeş Esad'ken zalim Esed rejimi oldu ve hiçbir şartta Esad'la görüşülmeyeceği ifade edildi. Oysa biz önemli olanın Suriye'de iç barışı sağlanması olduğunu, bunun için de kiminle görüşülmesi gerekiyorsa Esad dahil, MHP iktidarının bu görüşmeyi yapacağını ifade etmiştik. Kendileri ise siyasi kariyerlerini bitirmeyi tercih edeceklerini ama Esad'la görüşmeyeceklerini söylemişlerdi. Son dönemde AKP hükümetinin Suriye'ye girmeye yönelik kapsamlı çalışmalar yapıldı, askeri hazırlıklar yapıldı ve Amerikalıların da bu konudan anlaşılan bilgisi vardı. Ama bir bilgisi olanın da Rusya olduğu anlaşılıyor. Rusya hızla, Türkiye AKP tarafından böyle bir maceraya sürüklenmeden Suriye'de askeri bir konuşlanma gerçekleşti. AKP de geri adım atmak zorunda kaldı. Ne yazık ki Türkiye'yi bu duruma düşürdü. Anlaşılan Moskova seyahatinden de Recep Tayyip Erdoğan istediği sonucu alamadı ve dönüşünde hemen geri adım attı. Artık Esad'la görüşülebileceğini, Esad'ın bir geçiş dönemi için görevde kalmasının kabul edilebileceğini söyledi. Oysa birkaç gün öncesine kadar Dışişleri Bakanlığın'dan ve Başbakanlık'tan yapılan resmi açıklamalar, tam bunun aksini söyler nitelikteydi. Biz tabi bu tespiti yapmakla birlikte, doğrusu da budur." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Özdağ: Cumhurbaşkanı Moskova'dan istediği sonucu alamadı,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER