Özköse: Adalet herkes için önemli bir değerdir


Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, ayet ve hadisler ışığında adaletin bir toplum ve insanlık için olmazsa olmaz bir değer olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından 'Akademik Sohbetler' çerçevesinde düzenlenen programda 'İslam'da Adalet Anlayışı' konulu konferans verdi.

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, adaletin herkes için önemli bir değer olduğunun altını çizdi. Özköse, ayet ve hadisler ışığında adaletin bir toplum ve insanlık için olmazsa olmaz bir değer olduğunu vurgulayarak, " Allah'u Teâlâ, Kur'ân-ı Kerim'in birçok ayetinde adaletin önemine özellikle vurgulamıştır. Hazreti Peygamber'in hayatında insanlara örnek olmak amacıyla hukuk kurallarına son derece önem verilmiştir. Geleceğin Türkiye'sinde hukukun üstünlüğüne inanmış ve adil olmak için son derece hassas olan kadrolar büyük önem taşıyor. Bu nedenle de eğitim öğretim döneminde hukuki değerlerin öğrencilerimize kazandırılmasına özel gayret gösterilmesi gerekir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Temel tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse'ye günün anısına plaket takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Özköse: Adalet herkes için önemli bir değerdir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER