Pak Eğitim İş Genel Başkanı: Bir an önce ayrıştırma ve hukuksuzluk bitmeli

Pak Eğitim İş Genel Başkanı: Bir an önce ayrıştırma ve hukuksuzluk bitmeli

Pak Eğitim İş Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, yaşanan yoğun sıkıntılı dönemin ardından yeni eğitim ve öğretim dönemine başladıklarını belirtti. Bazı eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen denetimleri hukuksuz olarak nitelendiren Kayışkıran, "Önümüzdeki dönemin barış ve kardeşlik kapılarını açmasını temenni ediyorum. Bir an önce ayrıştırmanın, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin bitmesini istiyoruz." dedi.

Bayburt'ta 2015- 2016 Eğitim ve Öğretim dönemi ilk ders ziliyle başladı. İl genelindeki 150 okulda 16 bin öğrenci ve bin 165 öğretmen ders başı yaptı. Aba Okulları'nda da yeni eğitim öğretim dönemi törenle başladı. Okul Müdürü Bekir Saliç, milli ve manevi değerlere bağlı, analitik düşünen öğrenciler yetiştirdiklerini belirtti.

Törene katılan Pak Eğitim İş Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran ise ülkede yaşanan sıkıntılı bir dönemin ardından eğitim ve öğretim döneminin başlamış olmasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Kayışkıran, bazı eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlere de değinerek, bunları hukuksuz baskın olarak nitelendirdi. Bu baskınların eğitim tarihinde kara bir leke olarak yer aldığına vurgu yapan Kayışkıran, şunları söyledi: "Ülkemizde yaşanan yoğun sıkıntılı dönemin ardından yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamış olması hepimizi sevindirmekte. Önümüzdeki dönemin barış ve kardeşlik kapılarını açmasını temenni ediyorum. Bir an önce ayrıştırmanın, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Son günlerde eğitim kurumlarına yönelik hukuksuz baskılar var. Kanun dışı baskılar var. Bu baskılar ve denetimler sonucunda bu okulların tam güvenli olduğu tespit edilmiş, tam anlamıyla eğitim ve öğretime katkıda bulundukları tespit edilmiş. Bu eğitim ve öğretim döneminin tüm ülkemize ve Bayburt'a hayırlı olmasını temenni ediyorum."hukuksuzluk-bitmeli-1896682.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Pak Eğitim İş Genel Başkanı: Bir an önce ayrıştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER