Pak Eğitim-İş: İktidar, hukuksuzluklarla kendi suçunu gizleme telaşında

Pak Eğitim-İş: İktidar, hukuksuzluklarla kendi suçunu gizleme telaşında

ANKARA (CİHAN)- Pak Eğitim İşçileri (Pak Eğitim-İş) Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, Çukurova Burç Koleji'nin maliyeciler ve 40 polis tarafından basılmasına, "Ülkemizdeki antidemokratik baskı ve hukuksuz uygulamalara bir yenisini de Adana'da eklendi. Bu kez hedefte, son yapılan YGS'de il birincisi çıkaran başarılı bir eğitim kurumu vardı. Çukurova Burç Koleji, maliyeciler ve 40 polis tarafından basıldı. İktidar, hukuksuzluklarla kendi suçunu gizleme telaşında." tepsini gösterdi.

Pak Eğitim İşçileri Sendikası olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki üstün başarılarıyla Türkiye'nin göğsünü kabartan ve çoğu çalışanı sendikanın üyesi olan bu güzide eğitim kurumuna yapılan baskını kınayan Abdullah Kayışkıran, "Öğrencilerin ders başında olduğu bir sırada yapılan hukuksuz baskını gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu dahil olmak üzere her türlü hukuki işlem başlatılacak, Sendikamız sonuna kadar konunun takipçisi olacaktır. Sadece son YGS'de 42 bin öğrencimizin sıfır çektiği ülkemizde, eğitim kalitesini yükseltmeye mesai harcaması gerekenlerin bunu yerine kaliteli eğitim hizmeti veren okullarımızı hedef alan hukuksuz operasyonlara imza atması, geleceğimiz adına bütün toplumu endişelendiren utanç verici bir tablodur." dedi.

"HAKSIZ, HUKUKSUZ VE BASKICI UYGULAMALARIN SAHİPLERİ DE ER YA DA GEÇ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

Son dönemde birçok uygulamasında hukuku hiçe sayan siyasi iktidarın, hukuka ve demokrasiye sahip çıkan herkese saldırarak suç bastırma telaşı içerisinde olduğunu vurgulayan Pak Eğitim-İş Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, " Yandaşlarını sınavsız şekilde devlet memurluklarına ve üniversitelere yerleştirenler, uydurma mali gerekçelerle başarılı eğitim kurumlarına saldırarak, yıllar önceki KPSS'lere yönelik operasyonlar yaparak suç teşkil eden hukuksuz icraatlarını kamuoyundan gizlemeye çalışmaktadır. Bu seviyesiz algı operasyonlarına sığınanlar şunu bilmeli ki, hiçbir suç sonuna kadar gizlenemez, hiçbir suçlu sonuna kadar hukuktan kaçamaz. Sağduyusuna inandığımız toplum, siyasi baskılarla yıpratılmaya çalışılan başarılı eğitim kurumlarına sahip çıkmaya devam edecek; haksız, hukuksuz ve baskıcı uygulamaların sahipleri de er ya da geç hukuk önünde hesap verecektir." vurgusunu yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Pak Eğitim-İş: İktidar, hukuksuzluklarla kendi suçunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER