Pak Medya İş'ten Çetin Altan mesajı


Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, "Türk basını, Çetin Altan gibi bir usta yetiştirmenin saygınlığını koruyamadı." dedi.

Usta gazeteci ve yazar Çetin Altan'ın vefatı nedeniyle mesaj yayınlayan İsmail Topcuoğlu, "Tavizsiz ve ilkeli duruşu, kıvrak zekası, entelektüel birikimi, fikri derinliği ve nüktedanlığı ile mesleğimizin en saygın isimlerinden birisi olan merhum Çetin Altan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve bütün basın camiasına başsağlığı diliyoruz. Değerli iktisatçı akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan ve edebiyatçı, gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın da babaları olan Çetin Altan, 1943'ten bu yana neredeyse bütün gazetelerde köşe yazıları, şiirler, makaleler kaleme almış, kitaplar yazmıştır. Dünyanın en çok köşe yazısı yazmış yazarları arasında sayılan Duayen Gazeteci, yakın tarihimizin de en önemli tanıklarından birisiydi." ifadelerini kullandı.

Topcuoğlu devamında, "Gazeteciliğin evrensel değerlerine olan bağlılığı, Türk basınına sunduğu katkılar, 70 yılı aşan yazarlık emeği ve demokrasiden, emekten, adaletten, özgürlükten yana verdiği mücadele ile daima saygıyla hatırlanacaktır. Bir kez daha bütün meslektaşlarımıza baş sağlığı dilerken, ülkemizdeki basın ve medya kuruluşlarının tamamını da, kendilerini tekrar tekrar gözden geçirmeye ve Çetin Altan gibi örnek meslek büyüklerini yetiştirmiş olmanın saygınlığını yitirmeme konusunda daha özenli ve hassas davranmaya çağırıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Pak Medya İş'ten Çetin Altan mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER