Pakistan'dan İran-Suud gerginliği için Riyad ve Tahran üst düzey ziyareti


Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gidiyor. İkilinin, İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginliğe arabuluculuk etmek için görüşmelerde bulunacağı belirtilirken, Riyad ziyareti sonrası ikilinin İran'ın başkenti Tahran'a geçeceği ifade edildi.

Pakistan, İran-Suud gerginliği için arabuluculuk temaslarında bulunuyor. Başbakan Şerif'in Riyad'da Kral Selman bin Abdulaziz ile görüşmede bulanacağı belirtildi. İkilinin Suudi Arabistan'a yapacakları 1 günlük ziyaretin ardından yarın İran'a geçeceği ifade edilirken, Başbakan Şerif'in Tahran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Navaz Şerif ve Rahil Şerif'e Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz'in yanı sıra, savunma ve dışişleri danışmanları eşlik ediyor.

Pakistanlı üst düzey bir yetkili, dün Suud-İran arasındaki yüksek tansiyon ile ilgili sivil ve askeri kurumlara rapor sundu. Raporda, iki Müslüman ülke arasındaki anlaşmazlığın Pakistan'da mezhepsel çatışmayı doğurabileceği ve ülkede iç savaş olabileceği yönünde bilgi verildiği kaydedildi.

Riyad ve Tahran arasındaki bağlar Ocak ayı başlarında, Suudi Arabistan'ın Şii kanaat önderi Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'i idam etmesi ve İran'daki Suudi konsolosluğunun ateşe verilmesinin ardından gerginleşmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'dan İran-Suud gerginliği için Riyad ve Tahran... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER