Pakistan gece operasyonu yaptı: 10'a yakın ölü


Pakistan yapımı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ülkenin kuzeyindeki Racgal ve Tirah bölgesine yapılan operasyonda terörist sığınaklarının vurulduğu ve 10'a yakın teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Ordu bilgilendirme sözcülüğünden (ISPR) yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan'da Burak ismindeki Pakistan yapımı İHA'nın ilk gece operasyonunu başarı ile gerçekleştirdiği bildirildi. ISPR, operasyon sonucu 10'a yakın teröristin öldürüldüğünü ancak net sayının henüz öğrenilemediğini açıkladı.

Pakistan yapımı İHA ilk operasyonunu geçtiğimiz ay yapmış ve üst düzey 3 teröristi etkisiz hale getirmişti. Burak ismindeki İHA'nın yapımı, 2013 yılının Kasım ayında Pakistanlı mühendisler tarafından tamamlanmış ve İHA'nın test sürüşleri 2015 yılının Mart ayında başarı ile gerçekleştirilmişti.

Son 11 yılda ülkenin kuzeyinde ABD İHA'ları saldırılar gerçekleştirmiş, yüzlerce sivilin ölümüne neden olmuştu. Pakistan'da bu saldırılar hakkında, hem devlet yetkilileri tarafından hem de sivil örgütler tarafından sürekli kınama yapılıyordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan gece operasyonu yaptı: 10'a yakın ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER