Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif, Afgan-Taliban uzlaşması için çağrıda bulundu


Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Afganistan'ın startejik açıdan büyük öneme sahip Kunduz şehrinin Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından bölge için önemli açıklamalarda bulundu. Şerif, Afgan yetkililer ile Taliban arasındaki dondurulan uzlaşma görüşmelerinin tekrar başlamasını talep etti.

Resmi ziyaret çerçevesinde Almanya'da güvenlik konferasında konuşan Şerif, Afganistan'da Taliban ile yapılan barış ve uzlaşma sürecinin tekrardan canlandırılması gerektiğini vurguladı. Şerif, Taliban lideri Molla Ömer'in iki yıl önce öldüğü yönündeki bilginin açıklanmasının ardından Afgan yetkilileri ve Taliban arasında dondurulan uzlaşma görüşmelerinin tekrardan canlandırılması için taraflara çağrıda bulundu.

Şerif ayrıca Pakistan'da terrörist faaliyeti gösteren Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünün Afganistan sınırlarında konuşlandığına değinirken, Afganistan'daki isitikrar ve güven ortamının Pakistan'ı doğrudan etkilediğini ifade etti.

Öte yandan General Rahil Şerif 3 günlük resmi ziyaret için Almanya'dan İngiltere'ye geçti.

Afganistan ve Taliban arasında başlayan uzlaşma görüşmelerinin ilk ayağı Pakistan'da yapılmıştı. Taraflar arasındaki müzakereler Temmuz ayında Katar'da yapılan ikinci görüşmenin ardından Taliban tarafından askıya alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif, Afgan-Taliban uzlaşması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER