Pamukova'da arıtma tesisiyle Sakarya Nehri daha temiz akacak

Pamukova'da arıtma tesisiyle Sakarya Nehri daha temiz akacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova'da 22 milyon liralık kanalizasyon yatırımının tamamlandığını söyledi.

Toçoğlu, ilçedeki atıksu sorununu çözüme kavuşturmak için 22 milyonluk projeyi tamamladıklarını, 77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettiklerini ifade etti. Kanalizasyon hattı ile entegre olacak Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Toçoğlu, "Altyapı çalışmaları kapsamında Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisimizin inşası da hızla sürüyor. Bu yatırımımızla bölgedeki atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. İlçedeki tüm endüstriyel ve evsel atıksular tesislerimizde en ileri teknolojiyle arıtılacak. Yatırımımız tamamlandığında Sakarya Nehri daha temiz akacak."

İlçede iki yeni projeyi daha başlattıklarını belirten Zeki Toçoğlu, "Yaklaşık 9 milyonluk yatırımla 80 kilometre içmesuyu hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Pamukova ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde tüm imalatları tamamlayacağız. Altyapı yatırımlarının ardından da ilçemizde hemen yol ve çevre düzenleme çalışmalarını başlatacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Pamukova'da arıtma tesisiyle Sakarya Nehri daha temiz akacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER