Paris'te yedinci saldırının son anda gerçekleşmediği iddia edildi


Paris'te eş zamanlı 6 terör saldırısının yaşandığı 13 Kasım gecesi teröristlerin 7'nci saldırıyı da planladıkları ancak saldırının son anda gerçekleşmediği iddia edildi. L'Ekpress'de yer alan haberde, Paris'in kuzey girişindeki 18'inci bölgede de 13 Kasım'da terör saldırısı planlanmış ancak saldırının son anda gerçekleşmemiş olabileceği öne sürüldü.

Terör örgütü IŞİD, kanlı saldırıları üstlendiği 14 Kasım'daki bildirisinde, 18'inci bölgeyi de saldırı yaşanan yerler arasında göstermişti. Terör örgütü saldırıların, 'Stade de France, Bataclan konser salonuyla Paris'in 10, 11 ve 18'inci bölgelerinde' gerçekleştiğini duyurmuştu. Ancak kanlı gecede 18'inci bölgeyi hedef alan hiçbir terör saldırısı düzenlenmemişti. Uzmanlar, IŞİD'in 18'inci bölgeyi yanlışlıkla bildiriye koymamış olabileceğini belirtiyor.

Paris'in 18'inci bölgesinde kanlı saldırıların sabahında terk edilmiş olarak bulunan, aranan terörist Salah Abdeslam adına kiralanmış siyah renkli Clio marka aracın da bu bölgede de saldırı planlanmış olabileceği ihtimalini güçlendirdiği belirtiliyor. Ayrıca, Abdelslam'ın cep telefonunun da saldırılardan hemen sonra 18'inci bölgede tespit edildiği açıklandı. Polis kaynakları da Paris'in 18'inci bölgesinde bulunan siyah aracın, kanlı saldırılar için kiralanmış olabileceğini kaydetti. Paris'in kuzey bölgesi ile saldırılar arasında ne bağ olduğunun da araştırıldığı belirtildi. Kanlı gece, siyah araç bir yaya geçiti üzerine kapıları açık vaziyette bırakılarak terke dilmişti. Soruşturmda, bulunan araçla Salah Abdeslam'nın Stade de France'daki 3 canlı bombayı stadın önüne bırakmış, daha sonra da stada yakın Paris'in 18'inci bölgesine gelmiş olabileceği üzerinde duruluyor. En güçlü ihtimal ise üzerinde canlı bomba yeleği olduğu kesinleşen Abdeslam'ın yaşanan bir teknik arıza nedeniyle bombayı patlatamadığı yönünde. Küçük bir ihtimal ise teröristin son anda intihar eyleminden vazgeçmiş olabileceği de belirtiliyor.

Avrupa'nın en çok arananlar listesinde ilk sırada bulunan Salah Abdeslam, saldırılardan sonra Brüksel'den kendisini almaya gelen iki arkadaşının yardımıyla Paris'ten kaçmıştı. Yolda aracın jandarma tarafından durdurulduğu ancak Abdeslam ile ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, 350 kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'te yedinci saldırının son anda gerçekleşmediği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER