Paris'teki teröristlerden birinin İzmir'de konakladığı iddiası doğrulanmadı

Paris'teki teröristlerden birinin İzmir'de konakladığı iddiası doğrulanmadı

Paris'teki terör saldırısının saldırının faili olarak gösterilen terör örgütü IŞİD üyelerinden birinin, İzmir'deki bir otelde kaldığı ve Ege Denizi'nden kaçak göçmenlerle beraber Avrupa'ya geçtiği iddiası üzerine polis ekipleri otellerde denetim yaptı. Vali Mustafa Toprak, bu iddiayı doğrulamadı. Emniyet İstihbahrat da isim benzerliği ihtimali üzerinde duruyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş, Kaçakçılıkla Mücadele, Organize ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleriyle Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Basmane semtinde bulunan otellerde çalışma yaptı. 300 polis memurunun katıldığı denetimlerde, 27 otel ve pansiyonda kalan 286 yabancı uyruklu ve 80 Türk incelendi. Bunlardan evraklarında eksiklikler bulunan 43 yabancı uyruklu kişi, sınırdışı işlemleri için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

TERÖRİSTİN İZMİR'DE OTELDE KALDIĞI İDDİASI

Paris'teki saldırıların ardından bir teröristin, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde konakladığı iddia edildi. Üzerinden "El Muhammed" ismine bir pasaport çıkan canlı bomba, 2 ve 3 Ekim 2015 tarihlerinde Basmane'de bir otelde kaldı. 4 Ekim saat 03.30'da otelden ayrılıp Muğla'nın Bodrum ilçesinden kaçk göçmenlerle birlikte denize açılarak Yunanistan'ın Leros Adası'na ve oradan Avrupa'ya geçtiği öne sürüldü. Bu iddialar, İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ise doğrulanmadı.

Saldırıda ölen teröristlerden Ahmad El Mohammad'ın İzmir'de bir otelde kaldığı iddiaları üzerine Vali Toprak, ellerinde böyle bir kayıt olmadığını açıkladı. Söz konusu terörist ya da terör örgütüyle bağlantılı kişilerin, resmî olmayan yollardan gelip geçtiklerine yönelik bir tespitte bulunmalarının imkansız olduğunu ifade etti. İstihbarat kaynakları ise zaten gerçek ismi henüz belirlenemeyen teröristle aynı ismi taşıyan bir kişinin varlığını tespit ettiklerini ancak onun da aynı kişi olmadığının, eldeki kayıtlara göre kuvvetli ihtimal olduğunu bildirdi.

'SAKALLARINI KESİP MÜLTECİ GİBİ DAVRANIYORLAR'

Paris'teki terör saldırısını düzenlediği belirtilen IŞİD üyelerinin, Ege Denizi'nden kaçak göçmenlerle birlikte Avrupa'ya geçtiği iddiasını değerlendiren Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih ise kendilerinin de bu teröristlerden korktuklarını belirtti. Salih, "Buradan diğer mültecilerin arasına karışıp gitmeleri normaldir. Sakallarını kesip mülteci gibi davranıp Suriyelilerin arasında geçiyorlar. Örnekler çok; İsveç'te, Almanya'da olanlar var. Avrupa yolunda olup da nereye gittikleri belli olmayan da çok sayıda IŞİD'li var. Biz de onlardan korkuyoruz. Çok tehlikeliler. Suriyelilerin arasına girip mülteci gibi davranabilirler, bunu kimse bilemez." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'teki teröristlerden birinin İzmir'de konakladığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER