“Patlama sesiyle uyanıyoruz, can güvenliğimizi sağlayın”

IŞİD, Kilis’e roket atmaya devam ediyor. Roketler sebebiyle 3 ayda 20 kişi hayatını kaybederken, dün üç ayrı bölgeye 5 roket daha isabet etti. Bir vatandaş ölürken, 10 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü. Birbiri ardına atılan roketlere tepki gösteren esnaf kepenk kapattı.

IŞİD'den Kilis'e roketli saldırı

Terör örgütü IŞİD denetimindeki Suriye’nin Bab bölgesinden atılan roketler, Kilis halkını isyan ettirdi. Dün sabah yine roket mermilerinin isabet ettiği kentte tedirgin olan halk eve kapanırken, esnaf da tepki için kepenk açmadı. Huzur ve can güvenliklerinin bulunmadığını belirten esnaf, seslerini duyurmak için işyerlerini açmadıklarını ifade etti.

Bugüne kadar roketli saldırılarda 90 bina ile 32 aracın hasar gördüğü Kilis’te dün yine korku dolu anlar yaşandı. Sabah saat 07.50 sularında ateşlenen 2 roketten biri Asri Mezarlığa, diğeri ise Yaşar Aktürk Mahallesi’nde bulunan Ekrem Çetin konutlarına isabet etti. Büyük gürültüyle patlayan roketlerin düştüğü bölgedeki binalar ve araçlarda hasar oluşurken, 1’i polis memuru 2 kişi yaralandı. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bölgede paniğe sebep olan olaydan bir süre sonra saat 08.40’da bu kez Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’ne 1 roket isabet etti. Roketin boş araziye düşüp patlaması sonucu kimse yaralanmadı.

Saat 17.15 sularında ise 2 Katyuşa roketatar mermisi kent merkezine düştü. Yaşanan patlamada, bir kişi hayatını kaybederken, biri ağır 7 kişi yaralandı. Kilis’te ölenlerin sayısı 21’e yükseldi.

HUZURU UNUTTUK

Roketlere tepki için esnafın kepenk açmamasıyla sokaklar boşaldı. Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ömer Sevengül, huzuru unuttuklarına işaret ederek, şöyle konuştu: “Her gün patlama sesiyle uyanıyoruz. Tek isteğimiz bir an önce insanlarımızın rahata kavuşması. Çünkü şu anda insanlar korku içerisinde ve her an roket saldırısı olabileceği endişesi taşıyor. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Esnafımız tepki için kepenk kapattı ve bu sesimizin duyulmasını istiyoruz.”

4 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye tarafından bu sabah atılan 3 roket mermisin atıldığı 2 mevzii imha edilerek 4 IŞİD’li etkisiz hale getirildi. Yapılan açıklamaya göre, dün sabah saat 07.50-08.45 saatleri arasındaki zaman diliminde IŞİD terör örgütü kontrolündeki Suran ve Kafer Khan bölgelerinden 3 roket atıldığı belirlendi. ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı bölgelerdeki IŞİD’in mevzileri, Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. 2 mevzii imha edilirken, ilk belirlemelere göre 4 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: DHA
<< Önceki Haber “Patlama sesiyle uyanıyoruz, can güvenliğimizi sağlayın” Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER