PDR öğrencileri bu kez kitaplarda okuduklarını uyguladı

PDR öğrencileri bu kez kitaplarda okuduklarını uyguladı

Canik Başarı Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Kulübü işbirliğinde düzenlenen 'Uygulamalı Psikolojik Danışma Süreci' isimli konferans ilgi gördü.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Arslan, PDR Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Sardoğan, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve alan uzmanları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Sardoğan, "Psikolojik Danışma sürecinin profesyonel olarak yürütülmesinin gerekliliği ve öğrencilerimizin donanımlı birer psikolojik danışman olarak yetişmeleri bizim birinci hedefimizdir. Bu amaçla bizleri kırmayarak davetimizi kabul eden sayın hocamızı üniversitemizde ağırlamaktan onur duyarız." dedi. Konuşmasında psikolojik danışma sürecinin saydamlık, somutluk gibi temel ilkelerine dikkat çeken Prof. Dr. Voltan Acar ise özellikle danışma oturumlarında amaç belirlemenin önemli olduğunu vurguladı. Psikolojik danışmanın, günlük yaşamda gelişim ve uyum sorunları çeken bireylerin bu sorunlarını gidermek, uyumlarını sağlamak için verilen profesyonel bir hizmet olduğunu belirten Acar, konferansta 15'er dakikalık dört uygulama oturumu gerçekleştirdi. Ayrıca Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, şunları kaydetti: "İnsanların, psikolojik danışmana gelmesinin onun ruh sağlığının bozuk olduğunun göstergesi olmadığını vurgularken herkesin zaman zaman uyum sorunları olabilir, gelişim sorunları olabilir ve bu sıkıntıları ortadan kaldırmak, kendini tanımak üzere farkındalık geliştirmek için psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti alabilirler. Psikolojik danışma süreci öğrenme temelli medikal temelli olmayan bir süreçtir. Doğrudan insanı temel alan psikolojik danışma sürecinde birey seçim yapma ve sorumluluk alma, risk alma durumundadır. Dolayısıyla farkındalık kazanma önemlidir."

Konferansın sonunda günün anısına Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar'a Doç. Dr. Mustafa Arslan tarafından, Canik Başarı Üniversitesi PDR bölümüne katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Doç. Dr. Mustafa Arslan "Yapılmış olan bu uygulama öğrenciler açısından eğitim amaçlı yapıldı. Öğrencilerimizin kitaplarından tanıdıkları hocalarımızla bizzat tanışmaları, alan uygulamalarını birebir tecrübe etmeleri bizim için önemlidir. Bu imkanı öğrencilerimize sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Benzer etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber PDR öğrencileri bu kez kitaplarda okuduklarını uyguladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER