Pegida sempatizanlarından milletvekiline ölüm tehdidi


Alman Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Volker Beck Pegida'nın Facebook sayfası üzerinden çok sayıda ölüm tehdidi aldığını ve 18 tehditçiye karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

İslam karşıtı ve yabancı düşmanı Pegida Hareketi nefret saçmaya devam ediyor. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Volker Beck Pegida'nın Facebook sayfası üzerinden çok sayıda ölüm tehdidi aldığını ve tehditçilere karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Pegida'nın internet sayfasını ırkçı görüşlerin savunulduğu, kendilerinden farklı düşünenlere nefret ve şiddetin saçıldığı bir sayfa olarak nitelendiren Beck, "Bu sayfada yazılan ve zihinlerdeki şiddet fantezilerinin ifade edildiği 430 yorumda, bana 35 kez ölüm tehdidi savruldu ve bu sayfanın hiçbir sorumlusu çıkıp da bir itirazda bulunmadı." diye konuştu. Beck'e yönelik ölüm tehditlerinin, bir televizyon programında Almanya'daki Yahudiler ve Müslümanlar için dine uygun hayvan kesimi ve çocukların sünnetini de içeren dini özgürlükler talep etmesinden sonra arttığı kaydedildi.

ENDİŞELERİNİ İFADE ETTİ

Funke Yayın Grubu'na konuşan Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, Federal Adalet Bakanı Heiko Maas'ın, "Ölüm tehditlerinin sosyal paylaşım platformlarında işi yok, bu konuyla hakimler ilgilenir." şeklindeki açıklamasını da değerlendirdi ve "Adalet Bakanı sadece konuşmakla kalmasın. İnternetteki nefret paylaşımlarıyla mücadeleyi sertleştirsin. Yasalarımız nefrete karşı neler yapılması gerektiğine dair gayet donanımlı ancak var olan yasaların uygulanması lazım." dedi.

Facebook gibi sosyal paylaşım platformlarında yayılan ırkçı ve nefret dolu paylaşımların adalet bakanları konferansında ana tema olarak işlenmesini talep eden Beck, "Cezayı gerektiren ırkçı paylaşımlar düzenli olarak takip edilmediği takdirde, önümüzdeki yıllarda toplumumuzu tanıyamaz hale geleceğiz." diyerek gelecekten duyduğu endişeyi de dile getirdi.

YARIŞ YAPIYORLAR

Partisinin iç politika sözcülüğü görevini yürüten Volker Beck, internet ortamında ırkçı nefret dilini kullananlar arasında kimin daha ağır bir yorum yazacağına dair yarış yürütüldüğünü de dikkat çekti ve ırkçı görüşleri savunmanın gün geçtikçe daha rahat hale geldiğini kaydetti. "Nefret saçanlar, şiddet çağrısı yapanlar artık isimlerini gizleme gereğini bile duymuyorlar. İsimlerinden başka fotoğraf, doğum tarihi ve oturdukları yerleşim biriminin adını da veriyorlar." diyen Beck suç duyurusuyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatırken ölüm tehdidinde bulunan 18 Pegida sempatizanının adını adalete teslim ettiğini söyledi. Kısaca Pegida olarak bilinen ancak açılımı "Avrupa'nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" olan hareketin sitesindeki Beck ile ilgili yorumlar önceki gün siteden kaldırıldı.

PEGİDA GÖSTERİLERE DEVAM EDECEK

Bu arada Pegida yeni yılda da Pazartesi akşamları gerçekleştirilen gösterileri düzenlemeye devam edeceğini duyurdu. İlk gösteriler 2014 yılının ekim ayında yapılmıştı. Saksonya Eyaleti'nin Dresden, Leipzig ve Chemnitz gibi kentlerinde düzenlenen İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösterilerde bu yılın son gösterisi de dahil olmak üzere toplam 65 bin 570 polis görev yaptı. Söz konusu bilgi Sol Parti Milletvekili André Schollbach'ın Saksonya Parlamentosu'na verdiği bir soru önergesi aracılığıyla kamuoyuna yansıdı. CİHAN
<< Önceki Haber Pegida sempatizanlarından milletvekiline ölüm tehdidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER