Peskov: Erdoğan'ın damadı enerji bakanı oldu, oğlu petrol işi ile uğraşıyor


Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin düşürdüğü Rusya savaş uçağı ile ilgili Türk iş dünyasının tepkili olduğunu söyledi. Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadının enerji bakanı olduğunu, oğlunun ise petrol ticaretiyle uğraştığını ifade etti.

Rus televizyonuna konuşan Peskov, "Şuanda çeşitli sivil toplum örgütlerinden ve Rusya'da faaliyet gösteren Türk iş dünyasından heyecan alarmı veren sinyaller alıyoruz. Neden Erdoğan'ın bu yola başvurduğu sorusuna, bunlar da yanıt bulamıyor. Ankara'nın bu 'provokasyon' adımı ne NATO'nun, ne Rusya'nın ne de Türkiye'nin çıkarlarına hizmet etmiyor." dedi.

Sunucu Sergey Brilyev'in "Erdoğan'ın oğlu petrol ticareti ile bağlantılı mı?" sorusuna Peskov şöyle yanıt verdi: "Ben Devlet Başkanı'mızın sözlerinden yola çıkarak söylüyorum. Gerçekten de belirli bir şekilde ilgisi var. Türkolog olarak şuna dikkatinizi çekmek istiyorum; yeni Türk hükümetinde enerji bakanının kim olduğunu biliyor musunuz? Erdoğan'ın damadı ve enerji bakanı oldu." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Peskov: Erdoğan'ın damadı enerji bakanı oldu, oğlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER