Polis Koleji'nde usulsüz 'usulsüzlük' araması

Ankara Polis Koleji’nde 2007 yılındaki giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla arama yapıldı.

Polis Koleji'nde usulsüz 'usulsüzlük' araması

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli 51 emniyet mensubuna verdiği gözaltı kararıyla gündeme gelen Savcı Halil Maçkaya, 2007 yılındaki Polis Koleji sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla okulda arama yaptırdı. Polis, savcının talimatına karşı gelerek okul personelini odadan çıkarıp belgeleri inceledi.

BAŞARILILARIN?LİSTESİNİ?İSTEDİ

Bugün'den Gökhan Özdağ'ın haberine göre, 17 Şubat’ta gerçekleştirilen aramada bazı dijital ve kâğıt belgelerde inceleme yapılarak kopyalarının alınması talimatı veren Maçkaya, sınavda başarılı olanların listesiyle sınav kitapçıkları ve sınav sonuçlarını gösteren dosyaları istedi.

PERSONELİ ODADAN ÇIKARTTILAR

Savcılığın talimatıyla okula giden Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekibinin ise inceleme esnasında, savcının ‘elden teslim alın’ talimatına uymadan personeli odadan dışarı çıkartıp belge incelemesi yaptığı belirtildi. Yaşananlar ise kolej personeli tarafından tutanakla kayıt altına alındı.

BİR GÜN ÖNCE İNCELEMİŞ

Polis Koleji Müdür Yardımcısı Zeki Baykal’ın aramadan bir gün önce savcılığın incelenmesini istediği belgelerin bulunduğu harici hard diski ilgili bürodan isteyerek kendi odasına getirttiği ortaya çıktı. Aynı gün Ankara Emniyeti Mali Şube’den bir ekibin Baykal’ı arama sonrası ziyaret etmesi ise dikkat çekti.

ARANAN BELGELER BAŞKOMİSERDE ÇIKTI

Savcılığın incelenmesini istediği belgelerin bir nüshasının ise kolejde aramaya katılan bir başkomiserin bilgisayarından çıktığı belirlendi.

İZİNSİZ İNCELENDİ İDDİASI

Belgelerin daha önce hiçbir yere verilmediği halde başkomiserde bulunması dikkat çekti. Çünkü belgelerin savcı kararı olmadan izinsiz incelendiği iddialarını güçlendirdi. Bu durum da tutanakla kayıt altına alındı.
<< Önceki Haber Polis Koleji'nde usulsüz 'usulsüzlük' araması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER