Polislerin yaşadığı zulümlere bir yenisi daha eklendi!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından başlatılan cadı avında Emniyet mensuplarına zulüm sınır tanımıyor.

Polislerin yaşadığı zulümlere bir yenisi daha eklendi!

Görev yerleri değiştirilen, açığa alınan, ihraç edilen, tutuklanan polislere yeni bir mağduriyet daha yaşatıldı. Türkiye tarihinin en kapsamlı yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 17 Aralık’ta düzenlenen operasyonda görev alan emniyet müdürü ve polis memurlarının yeri görev sırasında değiştirildi.

Haklarında soruşturma başlatılan polisler sonrasında açığa alındı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri ise yüzlerce emniyet personeli hakkında yürüttüğü incelemenin ardından büyük bir kıyıma imza atarak yüksek disiplin kuruluna ihraç yönünde rapor sundu. Çoğunluğu eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın imzasıyla çok sayıda polis mesleklerinden ihraç edildi. Bununla da kalmadı bir çoğu tutuklandı. 

FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ÖDEDİLER

Ancak ihraç kararıyla polislerin yaşadığı zulümlere bir yenisi daha eklendi. İhraç edilene kadar maaşlarının üçte ikisi ödenen polisler, ihraç kararının ardından aldıkları maaşları faiziyle geri ödedi. 17 Aralık sonrası kıyıma uğrayan yüzlerce emniyet personeli ortalama 30’ar bin lira devlete geri ödemede bulundu. Mesleklerinden olan polisler ikinci bir mağduriyet yaşadı.

<< Önceki Haber Polislerin yaşadığı zulümlere bir yenisi daha eklendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER