'Kadın giysisi üzerinden siyaseti doğru bulmuyoruz'

Kılıçdaroğlu, Parti genel meclisinde gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Kadın giysisi üzerinden siyaseti doğru bulmuyoruz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"CHP, kendisine yakışan tavırla Parlamento'da yerini aldı. Biz CHP olarak kadının bedeni, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

CHP'nin geçen hafta parlamentoda tarih yazdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bazı AK Partili kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelmesine değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"AKP'liler, onların medyaları, kalemşörleri hazırlanmış kıta kıta bekliyorlar. CHP'ye saldıracaklar, püskürtecekler, ezecekler. Bütün bunların hazırlıklarını yapmışlar. CHP, kendisine yakışan tavırla Parlamento'da yerini aldı, konuşmalarını yaptı. Şu gerçek ortaya çıktı; biz CHP olarak kadının bedeni, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Düne kadar hem kadının bedeni üzerinden hem giyimi üzerinden siyaset yaptılar. Utanmadan dönüp, CHP'yi suçladırlar. Biz kadın erkek eşitliğine inanan, kadına seçme, seçilme hakkını getiren bir partiyiz. Kadının siyasette, toplumsal yaşamda daha fazla rol almasını isteyen partiyiz. Bunun için mücadele ettik. Biz çok önemli bir gerçeği Türkiye'nin gündeminden sildik, aldık. Artık hiç kimse türban üzerinden mağduriyet edebiyatı yapamayacak. Hazırlıkları ona göre yapmış, saldırılarını da ona göre hazırlamışlardı. Tam bir bozguna uğradılar."

Sarıgül için partiye dönüş oylaması yapılacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve 4 kişinin daha  geçmişte verilen partiden ihraç kararlarının kaldırılması ve üyeliklerinin iade edilmesine ilişkin talepleri görüşülerek, oylama yapılacak.

Öte yandan PM toplantısı öncesi bir grup parti genel merkezi önüne gelerek, üzerinde "Kötünün iyisine değil, solun kendisine oy vermek istiyorum" yazılı pankart açtı.
<< Önceki Haber 'Kadın giysisi üzerinden siyaseti doğru bulmuyoruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER