Örnek projeye Baykal'dan destek

Bin yıllık kardeşliği pekiştirmek için temelleri atılan projeye bir destek de Deniz Baykal'dan geldi

Örnek projeye Baykal'dan destek

Önceki gün Ankara'da temeli atılan "Cami-Cemevi Kültür Merkezi" projesine bir destek de CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dan geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret eden Baykal, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ankara'da aynı avluda kurulacak cami ve cemevinden oluşan külliye ilgili soruları cevaplandıran Baykal, söz konusu iki ibadethanenin yan yana bulunmasında bir sakınca olmadığını, bilakis bu durumdan memnun olacağını ifade etti. Devletin uzun yıllar cemevi konusuna temkinli yaklaştığını belirten Baykal, şunları söyledi: " Cami, cem bir farkı yok. Buluşma beraber olmalı. İbadet yalnız da yapılır ama ibadetin topluca yapılma ihtiyacı da var. Herkesin birbirini görmesi ve birbirinden güç alması, varlığına tanık olması, birlikte ibadet etmenin yaratacağı manevi hazzı yaşaması bir ihtiyaçtır." 

Daha önce Devletin cem evleriyle ilgili problemli bir ilişkisi olduğunu dile getiren Baykal,  şimdilerde bir esnemenin ve rahatlığın göründüğünü ifade etti. Baykal sözlerine şu şekilde devam etti; "Cami cem evinin yanında olabilir, yanında olmasına kimsenin itirazı yok. Cemevi ile caminin arasında böyle bir ayrım olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Böyle bir kutuplaşma söz konusu değil. Bu bahsedilen oluşumu, cemevlerinin de meşru, makbul, halkımızın benimsediği ibadethane olarak devletin kabul etmeye başladığının bir ifadesi olarak görüyorum." 

CİHAN
<< Önceki Haber Örnek projeye Baykal'dan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER