BBP'li Kaptan Kartal'dan hükümete sert sözler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal hükümeti medyaya yapılan darbe üzerinden eleştirdi.

BBP'li Kaptan Kartal'dan hükümete sert sözler

İşte Kaptan Kartal'ın o açıklamaları:

Son zamanlarda yaşananlara bakınca nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Önce Ergenekon operasyonu yapıldı, olay sulandırıldı, suçlu suçsuz herkes alındı iddiaları vardı. Sonra polislere operasyon yapıldı. Göz altına alındılar, tutuklandılar, ihraç edildiler ve o polisler "biz KCK ve PKK'ya operasyon yaptık diye bunları yaşıyoruz diyorlardı".Şimdi bir Medya grubuna operasyon yapıldı bir film senaryosundan insanlar tutuklandı üstelik bu tür dizilerden rahatsız olan ve  gösterimden kaldırılmasını isteyen Öcalan'dı.

Geldiğimiz noktada bu yaşananlar sonucunda bir genel af kokusu alınıyor gibi, bir grup köşe yazarı tarafından Ergenekon yargılamaları Cemaatin üstüne yıkılmaya çalışılıyor, her şeyi Cemaat yaptı gibi anlatılıyor. "Oh oldu siz de Ergenekon olaylarında taraf olmuştunuz hak ettiniz" gibi cümleler kuruyorlar. Karşılığı ise Cemaatin basın yayın organına operasyon yapıldı ve tutuklamalar oldu. Şimdi iddia o ki, Cemaatten tutuklamalar yapılarak Ergenekon'a 'size bunu yapanları da tutukladık' mesajları veriliyor, aynı olayları çözüm sürecinde de görüyoruz. PKK ve KCK'ya operasyon yapan polislerin tutuklanmasında da Kandil ve İmralı'ya, 'size operasyon yapanları da tutukladık ihraç ettik' deniliyor. En sonunda gelinen noktada ise suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan herkes bir torbaya konacak ve çözüm sürecinde olduğu iddia edilen helalleşme ve  milli af adı altında bir genel af ilan edilecek yani her kesime şirin görünülecek. Başka türlü bir genel affı millet hoş karşılamaz PKK ve KCK tutuklularının yada PKK ve KCK davasından yargılananların durup dururken affedilmesi millete anlatılamaz. Çözüm sürecinin bizleri getirdiği nokta burasıdır, suçu olanla olmayanı ayırmayan bir hukuk bizleri doğru hedefe, özgür Türkiye'ye, demokrasiye götürmez. Birilerini affetmek adına suçsuz insanlara suçlu muamelesi yapmak vicdanlara da hukuka da adalete de sığmaz.

Yaşanan bunca olayları sadece yolsuzluk iddialarının üstünü örtmeye çalışıyorlar diye geçiştiremeyiz. Bu arada özerklik de konuşuluyor. Türkiye'nin bir bölgesi koparılmaya çalışılıyor. Bu iddia ve senaryo doğru değilse çıkıp çözüm sürecinin yol haritasında özerkliğin ve Genel affın olmadığını millete açıklasınlar. Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler akıllarda soru işareti bırakmaya devam eder. Kandil, hükümet ve İmralı arasındaki görüşmeleri bu milletin bilmeye hakkı var. Milletimiz merak ediyor, Öcalan'ı ve bizleri aynı anda mutlu edecek ve yan yana getirecek bu çözüm nedir bunu da bilmek istiyoruz.

<< Önceki Haber BBP'li Kaptan Kartal'dan hükümete sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER