BDP'li başkan yardımcısına şok!

BDP, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Çekin'i disipline sevk etti. Bakanlık da davaya müdahil olacağını açıkladı.

BDP'li başkan yardımcısına şok!

  • BDP, hakkında taciz iddiası bulunan başkan yardımcısının kesin ihracını istedi.
  • İstifası istendi, parti ile ilişkisi kalmadığı duyuruldu.
  • BDP: "Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı derhal tutuklanmalıdır."
  • Aile Bakanlığı davaya müdahil olacak.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i cinsel istismar yönündeki iddialar sebebiyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti. Belediye meclis üyeliğinden ise istifa etmesi istendi. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Çekin'in derhal tutuklanması talep edildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, BDP'nin bugüne kadar cinsel istismar başta olmak üzere, kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallerinin karşısında tavizsiz bir politika ve tutum sahibi olduğuna dikkat çekildi. Çocuklara yönelik her türlü istismarın, kimden gelirse gelsin asla kabul edilmeyeceği ve ilkesel duruş sergileyeceklerinin vurgulandığı açıklamada, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yaşları 13 ve 17 olan iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı yönündeki iddiaların söz konusu olduğu hatırlatıldı. 

Zanlının kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedildiğinin belirtildiği açıklamada, "Disiplin kurulumuz en hızlı şekilde, en etkin kararı verecektir. Bununla birlikte şahsın belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca, bu vahim durum sebebiyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisi kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı derhal tutuklanmalıdır. Yargı, bu vahim durumu ciddiyetle ve kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir. Olayın peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz." denildi...

BAKANLIK, MÜDAHİL OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğuna istismar edilmesi konusunda açılacak davaya müdahil olacağını bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Siirt il müdürlüğümüzün uzmanları çocuklara yönelik sağlık tedbirlerini hemen başlatmıştır. Ayrıca hukuk müşavirliğimiz açılacak davaya müdahil olacaktır." denildi.

BAKANLIK 126 DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Bakanlığın bugüne kadar 126 davaya müdahil olduğu ve bu davaların safahatını takip ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Takip edilen davalar arasında 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden cezalar verilmiştir. Bu davalar arasında bakanlığımız tarafından Siirt'te takip edilen iki önemli dava da sonuçlanmıştır. Bunlar; Siirt'te ilköğretim okulunda 2'si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 46 yıl 8 aylık hapis cezası alması, Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni Esin Güneş davasında olayın bir cinayet olduğu kanıtlanmış ve eşi Güven Güneş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır."

CİHAN

<< Önceki Haber BDP'li başkan yardımcısına şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER