Balyoz'da tahliye olan isimden Hüseyin Çelik'e suç duyurusu

Balyoz hükümlüsü eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Balyoz'da tahliye olan isimden Hüseyin Çelik'e suç duyurusu

Balyoz bal gibi darbedir.” şeklinde ifadeler kullandığı belirtilen Çelik’in yargıyı etkilemeye çalıştığı ileri sürüldü. 

Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararından sonra yerel mahkemenin tahliye kararı vermesi üzerine AKP'li Hüseyin Çelik, “Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Balyoz hükümlülerinden Özden Örnek, Çelik’in bu ifadeleri üzerine suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Çelik’in ‘adil yargıyı etkilemeye teşebbüs’ ettiği belirtildi. Dilekçede, “Şüphelinin hükümet sözcüsü olan konumu da dikkate alındığında, henüz Anayasa Mahkemesi'nin kararı yeni açıklanmışken, yapmış olduğu bu açıklamanın sanıklar hakkında karar verecek olan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ni etkilemek amaçlı olduğu aşikar olup, şüphelinin TCK'nın 288. maddesindeki suçu işlediği sabittir." denildi. Çelik hakkında soruşturma açılması istendi. 

Hüseyin Çelik tahliyelerin olduğu 18 Haziran günü, "Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem." ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise söz konusu davalar için ‘orduya kumpas kurulduğu’ iddiasında bulunmuştu. 

CİHAN

<< Önceki Haber Balyoz'da tahliye olan isimden Hüseyin Çelik'e suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER