Başbakan ile HDP arasında atışma yaşandı

Başbakan Erdoğan bir kez daha HDP'den çocukları getirmesini istedi. HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ise "Biz çocukları arayıp bulma kurumu değiliz" dedi.

Başbakan ile HDP arasında atışma yaşandı

PKK'nın kaçırdığı çocuklar Meclis'te ana gündem oldu. Çocukların kaçırılması AKP ve HDP grup toplantılarında, Başbakan Erdoğan ile HDP'li Kürkçü arasında polemiğe dönüştü. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: HDP'NİN BU İŞİ ÇÖZMESİNİ BEKLİYORUZ

Başbakan Erdoğan, "HDP'nin bu işi çözmesini bekliyoruz. Eğer korkuyorlarsa bunu söylesinler, eğer tehdit varsa bunu söylesinler. Eğer bu insanlık dışı eylemi siyaset kurumu yani HDP çözmeyecekse, bu çocuk kaçırma eylemine 'dur' demeyecekse, bu şımarıklığın sırtını sıvazlayacaksa evet bunu bilelim. Bu sorunu çözmek için, o çocukları anneleriyle kucaklaştırmak için bizim de yöntemlerimiz var." deyip B ve C planları olduğunu söyledi.

HDP'Lİ KÜRKÇÜ: BİZ ÇOCUKLARI ARAYIP BULMA KURUMU DEĞİLİZ

HDP Eşbaşkanı Kürkçü ise Erdoğan'a, "Bize yapılacak bir talep yoktur. Biz askere alma dairesi olma kurumu olmadığımız gibi çocukları arayıp bulma merkezi de değiliz. Ne ya senin B planın senin olsa olsa planın vardır ondan da bir şey çıkmaz. Ne size yalvarırız ne de sizin istediğiniz yere geliriz. Öcalan'a da özgürlük isteyeceğiz." diyerek karşılık verdi.

KARŞILIKLI OLARAK, "ÇOCUKLARINI AMERİKA'DA OKUTUYOR" POLEMİĞİ

Başbakan kaçırılan çocuklar üzerinden HDP yöneticilerinin çocuklarını örnek verdi ve "Maalesef kaçırıyorlar, dağa götürüyorlar, kendi çocuklarını da Amerika'ya, İngiltere'ye, değişik yerlere gönderiyorlar eğitim almaya." dedi. HDP'liler Başbakan'a kendi çocuklarının da Amerika'da okuduğunu hatırlattı. 

KÜRKÇÜ: BARIŞ OLACAKSA ÖCALAN DA ÖZGÜR OLACAK

Ayrıca Kürkçü, "Hükümete çağrı yapıyoruz. Siz evlerinden ayrılarak sınırın ötesine geçen ve orada güvenli mekan bulduklarını düşünen gençlerin ailelerine kavuşmasını istiyor musunuz? Yapmanız gereken çözüm sürecine destek vermek, çatışmasızlık ortamını sağlamaktır. Barış olacaksa Öcalan da özgür olacak." diyerek şartlarını sıraladı. 

<< Önceki Haber Başbakan ile HDP arasında atışma yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER