'Bülent Ecevit'in vasiyetine sahip çıkacağız'

Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in, Şebinkarahisar'ın il olmasına ilişkin sözlerini hatırlatarak 'O vasiyetine de sahip çıkacağız' dedi

'Bülent Ecevit'in vasiyetine sahip çıkacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Okmeydanı'ndaki Premium Labella düğün salonunda düzenlenen "Şebinkarahisarlılar İstanbul Buluşmaları"na katıldı.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Şebinkarahisar'ın il olması yönündeki taleplere değinerek "Hak verilmez, alınır. Hakkınızı alacaksınız. İl olmak sizin hakkınız zaten" dedi.

Bülent Ecevit'in, Şebinkarahisar'ın il olmamasının içinde kalmış bir ukde olduğunu belirten sözünün hatırlatılmasına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit, Türk sosyal demokrat hareketinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Onun vasiyeti sadece Şebinkarahisar'la ilgili değil. O vasiyetine de sahip çıkacağız ama 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' şeklindeki vasiyetine de sahip çıkacağız" diye konuştu.

"CHP, ülkenin birliği ve bütünlüğü, üniter yapısı, barışı ve huzuru için hiçbir ortamda farklı bir düşünceye sahip olmamıştır" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hep şunu söyledik; ülkemizi insanımızı seviyoruz. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun, Hakkari'den Edirne'ye, Sinop'tan Mersin, Adana, Hatay'a kadar. Hiçbir zaman, hiçbir yurttaşımız için ayırım yapmadık, herkesi kucakladık ve kucaklayacağız. Bizim insanımızın sorunu varsa elbette ki eğileceğiz. Biz sorunlar konusunda en çok çözüm üreten siyasal partiyiz. O nedenle söylüyorum, Şebinkarahisar köklü tarihi olan bir ilçemiz. Eski ilimiz. Tarihine baktığı zaman gurur duyuyor, entelektüel birikimine sahip aydınlarıyla, genç kuşaklarıyla. Şebinkarahisarlı, Şebinkarahisarlı olmaktan gurur duyuyorsa, aynı zamanda Şebinkarahisarlı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğu için de gurur duyuyor, tıpkı hepimiz gibi."
<< Önceki Haber 'Bülent Ecevit'in vasiyetine sahip çıkacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER