CHP'den BDP'ye İmralı desteği

CHP'li Oğuz Oyan, İmralı ziyaretlerinde BDP'ye geniş temas imkanları sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP'den BDP'ye İmralı desteği

İmralı'dan çıkan haberlerin kimin çıkardığını bilmediklerini söyleyen Oyan, "Bu süreç sağlıklı değil. O nedenle temas imkanlarını da BDP'ye geniş sağlayarak alırsınız önünüze, o da güçlenir, temsil kabiliyeti artar. Siz de bu legal muhataplarınızla işi götürürsünüz. Toplum da bunu daha kolay hazmeder, daha kolay benimser" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde temaslarda bulunan CHP heyeti Bugün Diyarbakır'a geldi. İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ankara Milletvekili Levent Gök, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, PM üyeleri Tekin Bingöl, Emel Yıldırım, Hüseyin Yaşar ve Halit Toraman, CHP il başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Oyan, 'Çözüm sürecin'in mecliste konuşulmasını gerekriğini ve bu sorunun TBMM'de bir muhatabı olduğunu anlattı. Oyan, şöyle konuştu:

"Çünkü Meclis'te bir muhatap var; BDP. Siyasetten seçilmiş bir hareket var. BDP, Kürtleri tam olarak temsil etmiyor, yok efendim işte liderlik İmralı'da Kandil'deymiş filan o tamam. Ama ben diyorum ki, CHP olarak benim resmi muhatabım halkın resmi olarak seçtiği temsilcidir. BDP hareketi, temas mı kurmak istiyor İmralı ile, gider kardeşim. 'O, bu gidemez' deme kardeşim. Ama muhatabı o. Ben hükümlü birini karşıma almam. İstihbarat teşkilatı üzerinde müzakereleri götürmem. Aslında bize kalırsa onun da götürmemesi lazım. İradesi kısıtlı, iradesi kısıt altında olan birisi üzerinden götürmek her an, dışarıya haber çıkıyor. Kim haberi çıkarıyor, nasıl çıkıyor? MİT'mi çıkarıyor? Bunları bilmiyoruz. Bunun ne kadarı doğru? Bilmiyoruz. Sağlıklı değil bu süreç. O nedenle temas imkanlarını da BDP'ye geniş bir şekilde sağlayarak alırsınız önünüze, o da güçlenir, temsil kabiliyeti artar. Siz de bu legal muhataplarınızla işi götürürsünüz. Toplum da bunu daha kolay hazmeder, benimser. Bu iş meclise taşınırsa, Kürt hareketinin de elini rahatlatan bir iş olur. İnsanların 'ben böyle dememiştim' diyebileceği süreç olur."
<< Önceki Haber CHP'den BDP'ye İmralı desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER