CHP'den muhaliflere sert cevap

CHP'de kurultay çağrısı yapan muhalif kanada cevap CHP sözcüsü Haluk Koç'tan geldi...

CHP'den muhaliflere sert cevap

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterilen aday konusunda sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve aralarında Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın da olduğu muhalif vekillere sert yanıt verdi. Koç, ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da dün bir grup milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyerek kurultay çağrısında bulunmuştu.

''GRUP BAŞKAN VEKİLİ SIFATIYLA ELEŞTİREMEZSİNİZ''

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Haluk Koç'un muhalif vekillere yanıtı sert oldu.

Koç, ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız. Başından engel olup sonrasında siyasi çalışmalara katılmayan arkadaşların mutlaka direnç güçleri vardır. Önce onları toplasınlar. Biz de bunu değerlendiririz'' dedi.

"KURULTAY İSTEYENLERE ENGEL OLMAYIZ, GÜÇLERİNİ ORTAYA KOYSUNLAR"

Seçim süreci boyunca eksiklikleri olduğunu ve bunun için özeleştiri yaptıklarını kaydeden Koç, Kurultay çağrısı yapan muhalefetin de gücünü ortaya koyarak özgür bir şekilde seçim isteyebileceklerini kaydetti. Koç konuşmasına şöyle devam etti: “CHP’nin eksiklikleri olabilir. Ekonomik sorunları olabilir. Bir devlet partisi haline gelen AKP’nin yanında organizasyon sorunları da olabilir. Ama CHP’nin bu seçimlerde ortak aday noktasındaki iyi niyeti, siyasi fedakarlığı bir çok gözlemci tarafından teslim edilmektedir. CHP kuralları, tüzüğü, ilkeleri olan bir partidir. Günübirlik kurulmuş bir parti değildir. CHP yönetiminin kendilerine göre taleplerle ortaya çıkanlara karşı tavrı da nettir. Hiçbir CHP yöneticisi eğer bir kurultay çağrısı yapılacaksa hiç kimseye imza verin ya da vermeyin diye bir telkinde bulunmayacaktır. İstedikleri imzalar toplandığında hiç kimsenin kurultayın toplanma endişesi de bulunmamaktadır. CHP artık kendi yakın dönem siyasi tartışmalarını öne alan yaklaşımlara AKP’nin fetret dönemi yaşadığı şu dönemlerde asla izin vermeyecektir. CHP kendi koyduğu stratejinin seçim sonuçlarıyla birlikte özeleştirini yapıyor. Ancak tartışmaların AKP içinden uzaklaşılıp kendi içine girecek tartışmalara karşı siyasi stratejilerini geliştirecektir.”

<< Önceki Haber CHP'den muhaliflere sert cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER