CHP'li Akaydın, Erdoğan'a söyledikleri için pişman!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın kendisine hakaret davası açmasına neden olan sözler için "Sonradan hicap duydum." dedi

CHP'li Akaydın, Erdoğan'a söyledikleri için pişman!

  • CHP'li Akaydın, Başbakan'a söyledikleri için sonradan utandığını belirtti.
  •  "İpleri Obama'nın elinde olan başbakan istemiyoruz, tuvalet deliğine süpürülecek başbakan istemiyoruz." demişti.

Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 19 Mayıs akşamı sarf ettiği sözler için Başbakanın aleyhinde dava açtığı hatırlatılan Akaydın, "Ne yapacaksınız?" sorusuna "Dava açtığına göre gidip kendimizi müdafaa edeceğiz. 'Bana destek olur musunuz?' diye halka mendil açacağım. Biliyorsunuz ben zengin değilim. Belki banka kredisi alırız." cevabını verdi.

Akaydın, bir gazetecinin son günlerde siyasi söylemlerin ağırlaştığı, hakaretlerin havada uçuştuğu yönündeki tespitine ise şu karşılığı verdi: 

"Maalesef. Çok doğru. Ben de zaten sonradan o söylediklerimden biraz hicap duydum ama bizi buraya getiren kim bu ülkede? Siyasetteki üslubu ağırlaştıran, ayıplı hale getiren, insanları ötekileştiren kim? Ben sana katılıyorum."

AKAYDIN NE DEMİŞTİ?

Mustafa Akaydın, 19 Mayıs 2013 akşamı düzenlenen fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada; "İpleri Obama'nın elinde olan başbakan istemiyoruz, tuvalet deliğine süpürülecek başbakan istemiyoruz." demişti. 

Başkan Akaydın, cumartesi günü Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için gittiği Cumhuriyet Meydanı'nda, gazetecilere, Başbakan Erdoğan'ın 19 Mayıs'taki sözlerinden dolayı kendisine dava açtığını söylemişti.

CİHAN
 
<< Önceki Haber CHP'li Akaydın, Erdoğan'a söyledikleri için pişman! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER