CHP'yi sallayan iddiaya Baykal böyle cevap verdi

CHPnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği iddia edilen Sarıgül'ün durumu CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a soruldu.

CHP'yi sallayan iddiaya Baykal böyle cevap verdi

  • Sarıgül'ün adaylığı konusunda kararı alacak olan CHP yönetimidir
  • Baykal Erdoğan'ı Esad'a benzetmenin doğru bir benzetme olmadığını söyledi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Deniz Baykal'ın liderliği döneminde CHP genel başkanlığına aday olan ve kongrede yaşanan gerginlikler sonrası partiyle bağlarını koparan Mustafa Sarıgül'ün adı İstanbul adaylığı ile yeniden gündeme geldi. Sarıgül'ün durumu CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal 'a soruldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda konuşan Baykal, "Herkes kendi yetki alanı içinde çalışır. Bende kendi yetki alanım içinde konuşuyorum. 2009'da İstanbul'da 3 yada 4 belediyemiz vardı 12 belediyemiz oldu. İstanbul'da aradaki farkı 5'e kadar indirdik. Örgütümüzün emekçilerinin alınlarının teri ile kendi çalışmamızla İstanbul'u almanın eşiğine gelmiştik. Sarıgül'ün adaylığı konusunda kararı alacak olan CHP yönetimidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de Başbakan Erdoğan'ı Beşşar Esad'a benzetmesi sonrası yaşanan kriz de Baykal'a soruldu.  Erdoğan'ı Esad'a benzetmenin doğru bir benzetme olmadığını düşünen Baykal, Ahmet Hakan'ın ısrarla sorduğu Kılıçdaroğlu yanlış mı yaptı? sorusunu ise  cevapsız bıraktı. Ahmet Hakan sorusuna cevap alamayınca  "Partinizi kötülemek istemiyorsunuz anladım" diyerek konuyu değiştirdi.
<< Önceki Haber CHP'yi sallayan iddiaya Baykal böyle cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER