Çarpıcı çıkış: 'İktidar çok büyük suçlara bulaştı'

İç Güvenlik Paketi’ne tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidarın neden bu yasaya ihtiyaç duyduğu konusunda “Gerek içeride gerek dışarıda iktidar çok büyük suçlara bulaştı. Buna emin olabilirsiniz” dedi.

Çarpıcı çıkış: 'İktidar çok büyük suçlara bulaştı'

Gürsel Tekin, Sultanbeyli’de CHP İlçe Teşkilatı yöneticiler ve muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Tekin, gündemle ilgili sorulara da cevap verdi. İç güvenlik paketinin tam bir sıkıyönetim yasası olduğunu söyleyen Tekin, “Sayın Arınç iç güvenlik paketi ile ilgili Alman modeli dedi. Ben şimdi buradan Sayın Arınç’a sesleniyorum. Eğer getireceğiniz iç güvenlik bir Alman modeli ise hiç tereddütsüz biz buna oy vereceğiz. Ama sadece iç güvenlik için değil, Almanların bütün yasalarını bir model alalım. Getirin CHP olarak biz de destek verelim bu işin içinden çıkalım. Onu yaparsak Sayın Davutoğlu’nun şeffaflık yasasına da ihtiyaç duyulmayacak. Sayın Davutoğlu kamuda şeffaflık diyor. Eğer siyasette kirlilik varsa kamuda şeffaflık olmaz. Önce siyasette bu kirliliği temizleyeceksiniz” şeklinde konuştu. “Gelin kapsamlı bir yolsuzluk yasası çıkaralım diyorum. Hiçbir kamu görevlisi siyasetçi bakasının hakkına el uzatamasın” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden bu güvenlik yasasına ihtiyaç duyuluyor? Gerek içeride gerek dışarıda iktidar çok büyük suçlara bulaştı. Buna emin olabilirsiniz.”

‘Ertelemede İmralı pazarlığı yok’

Meclis’te Tunceli Barosu heyetini kabul eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin çözüm süreci ve ertelenen İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmesi haftaya ertelenen İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin olarak Demirtaş, Türkiye’de hiç kimsenin yargı güvencesinin olmadığını, bu kadar sıkıntılı yargı pratiği varken bunu daha da güçlendirecek paketin hazırlanmasına bütün muhalefetin karşı çıkması gerektiğini söyledi. Paketin çıkarılmaması konusunda CHP’nin çağrılarına olumlu yaklaştıklarını ve birlikte hareket edeceklerini ifade eden Demirtaş, “Sonsuza kadar bu yasanın ertelenmesinde fayda var” dedi. Bir gazetecinin “Paketin İmralı’daki pazarlık sonucu ertelendiği söyleniyor” sorusu üzerine Demirtaş, konunun İmralı’da gündeme gelmediğini belirterek, “Hükümet getirisini götürüsünü değerlendirdi. Haftalarca, aylarca parlamentoyu kilitlemeyi göze almamış olabilir. Kamuoyu tepkisi de rol almış olabilir. Kamuoyunun bu örgütlü duruşunun devam etmesi durumunda bu yasa tümden gündemden çıkarılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Hukuk devleti sıfırlanıyor


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin konuştu. Altay, şunları söyledi: “Bu tasarı öz itibariyle keyfi dinleme, gözaltı, aramalarının, hukuk normlarının dışına çıkarak önünü açan bir tasarı. Türkiye’de yeterince daralmış olan demokrasiyi daha fazla daraltmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu da sadece toplumu gerer. İç Güvenlik paketi demektense iç dinamit paketi demek daha doğru olur. Bu yasa ile tepki ve protesto hakkı kullanılamaz hale gelecek. Bu yüzden şiddetle karşı çıkıyoruz, çıkacağız. Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına temel olamaz. Hukuk devleti sıfırlanmaya çalışılıyor. Bu yasa genel kurula gelirse önce Meclis iç güvenliği tehdit altına girecektir. Genel kurulda geçit vermeyeceğiz. Bunun için çok sayıda imkan var.”

 
GÜLER YILMAZ - TARAF
<< Önceki Haber Çarpıcı çıkış: 'İktidar çok büyük suçlara bulaştı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER