Çıray'dan Erdoğan hakkında ilginç sözler

Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan’a, gösterdiği semptomlardan dolayı seçimden önce, konsültasyon tavsiye etti.

Çıray'dan Erdoğan hakkında ilginç sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok tehlikeli, bölücü, ayrıştırıcı, tahrik edici, tutum ve davranışlara sahip olduğunu savundu. Erdoğan'ın insanları ayrıştırmakla yetinmediğini kaydeden ve aynı zamanda doktor olan Çıray, "Ayrıştırdığı unsurların arasına kötü bir ruhun nişanesi olacak sinsilikle nifak tohumları ekmiştir. Bir hekim olarak bu bulgulara baktığımızda, gösterdiği semptomlar Prof. Dr. James Toole'un tarif ettiği 'Deli Lider Hastalığı'nı düşündürüyor." dedi.

ERDOĞAN'IN ZİHNİYETİ MEZHEP EKSENLİ

Çıray, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'a yönelik eleştiriler yönelten Çıray, "İzmir mitinginde kendisinin 'Sünni' olduğunu ilan ederken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' olduğunu deklare etmeye davet etmesi, bölücülüğünün son vahim kanıtlarından birisidir. Erdoğan, İzmir'de dışlayıcı ilkelliğini ve barbarlığını kibirli bir küstahlıkla bir kez daha sergilemiştir. Bu noktadan sonra, hangi sözde Alevi açılımından bahsederse bahsetsin, Türk Milletinin bütün unsurlarına eşit vatandaşlık anlayışıyla yaklaşması imkânsızdır. Erdoğan'ın zihnindeki cumhurbaşkanlığı 'mezhep eksenli' bir misyona tekabül etmektedir. Bu, Türkiye Cumhuriyetinden önce Türk Milletinin varlığını tehdit eden bir tehlikedir." şeklinde konuştu.

BERKİN'İN ANNESİNİ YUHALATTI

Aytun Çıray, şunları söyledi: "Onun en karanlık mahareti milletimizi ancak münafık bir ruhun yapacağı şekilde ayrıştırmasıdır. Erdoğan insanlarımızı ayrıştırmakla yetinmemiş, ayrıştırdığı unsurların arasına yine sadece kötü bir ruhun nişanesi olacak sinsilikle nifak tohumları ekmiştir. Reyhanlı'da milletimizin tamamını derin bir mateme ve üzüntüye boğan terör faciası yaşanmışken, kurbanlarımızın hepsinin 'Sünni' olduğunu hatırlatması ayrıştırıcı habislikte dip noktası olmayan bir ruha sahip olduğunun bir göstergesidir. Yine, kendi emriyle atılan gaz kurşunuyla zamansız hakka yürümek zorunda bırakılan Berkin evladımızın sevgili annesini yuhalatması, hasta ruh halinin somutlaşmasıdır. Böylesine nefret dolu bir ruhun ne iyilik, ne tarafsızlık ne de bütünleştirici uyum üretmesi mümkün değildir. Kardeşlik kelimesi Erdoğan için ancak riyakârlığın maskesi olabilir. Ölen binlerce Suriyeli çocuğun vebali de, Başta Türkmenler olmak üzere Irak'a acılar getiren IŞİD katillerinin feci cinayetleri de bu sekter-primitif zihniyetin eseridir."

 "ERDOĞAN'IN ZORBA RUH HALİNİN NEDENİNİ AÇIKÇA KONUŞMALIYIZ"

Erdoğan'ın insanlığının eksik olduğunu öne süren Çıray, "Bizim işimiz Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almakla övünen, etnik siyaset yapan, Sünni-Alevi ayrımını zihinlerde kökleştirmeyi politika edinen bu şahsiyetin soyunu sopunu sorgulamak değildir. Çünkü bizim için sorun onun Türk olup olmaması değildir. Hangi etnik kökene mensup olursa olsun insanlığının eksik olmasıdır. Sonuç itibarı ile bir hekim olarak açıkça ifade etmek zorundayım ki; Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi tutumunu belirleyen zorba ruh halinin nedenini açıkça konuşmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

DELİ LİDER HASTALIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok tehlikeli, bölücü, ayrıştırıcı, tahrik edici, tutum ve davranışlara sahip olduğunu savunan Çıray, "Bir hekim olarak bu bulgulara baktığımızda, gösterdiği semptomlar Prof. Dr. James Toole'un tarif ettiği 'Mad Leader Disease' yani, 'Deli Lider Hastalığı'nı düşündürüyor. Sayın Başbakan'a bu anlamda bir konsültasyon yapılması gerektiğini düşünüyorum cumhurbaşkanı olmadan önce." dedi. Çıray, şunları söyledi: "Biliyorsunuz, ABD'de bir başkan yardımcısı aday adayı sırf geçmişinde depresyon hikâyesi olduğu için adaylığını geri çektirmek zorunda bırakılmıştır." şeklinde konuştu.

 "HUKUK DIŞINA ÇIKILAN HER OPERASYONA KARŞIYIZ"

Polislere yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin de konuşan Çıray, "Bütün operasyonlar için partimizin ortak ve hiç vazgeçilmeyecek tek görüşü, Türkiye'de hukukun üstünlüğü, bağımsız yargının şart olduğunu ileri sürmekten ibarettir. Bizim için kime operasyon yapıldığı, neden yapıldığından ziyade bağımsız yargının güçlenmesi ve hukukun üstünlüğünün vazgeçilmez olduğunu söylemek isterim. Bizim dostumuz da olsa düşmanımız da olsa hukuk dışına çıkılan her türlü operasyona karşıyız." diye konuştu. Çıray, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanlığı adayları ile ilgili TRT'nin adalet gözettiği ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Bülent Arınç siyasi bir gevezedir. Onu çok muhatap almayı gerekli görmüyorum." cevabını verdi.

CİHAN

<< Önceki Haber Çıray'dan Erdoğan hakkında ilginç sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER