Cumhurbaşkanı Gül'den sert açıklama!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül'den sert açıklama!

İŞTE GÜL'ÜN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI: CHPLİLERİN 'FİŞLENİYORUZ' İDDİASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'lilerin "fişleniyoruz" iddiasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim, böyle bir şey olacağını da hiç tahmin etmiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'ın Gebele kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Siyasi partilerle ilgili bu tip şeylerin olacağını hiç tahmin etmiyorum. Türkiye gibi hukukun, demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede, kuralları belli olan bir ülkede bunlar olmaz, olamaz da" ifadesini kullandı.

MISIR'DA YAŞANANLAR İSLAM DÜNYASI ADINA UTANÇ VERİCİ

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da "Türkiye içişlerimize karışıyor" iddiasını, "Türkiye'nin uyarılarını iç meseleleri kurcalama değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Biz onlara yardımcı olmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Tüm aktörlere seslenen Gül, "Mısır'da yaşananları şiddetle kınıyoruz. Ben ölen her Mısırlı'nın acısını içimde hissediyorum. Olayları şiddetle kınıyorum. Uluslarası ve Mısır'daki tüm aktörlere seslenen Gül, "aklıselimle bu kaostan çıkılması için Mısır'daki tüm lider ve önderleri bir diyalog başlatmaları gerek. Biz de bunu destekleriz" diye konuştu. 

Gül, "Mısır'da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç verici. Dostları bunun acısını duyuyor, her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, kurşun atmadan bu büyük güçlerin tükenmesine seviniyorlardır" dedi.


ULAŞTIRMA BAKANI İMRALI'YA GİTTİ İDDİASI

Ulaştırma Bakanı'nın İmralı'ya gittiğiyle ilgili iddialar hakkında konuşan Gül bunun gerçek dışı olduğunu belirtti.


<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den sert açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER