Deniz Baykal farkında olmadan AK Parti'yi övdü

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'nin 10 yıl önce alınan tedbirlerle bu durumda olduğunu söyledi.

Deniz Baykal farkında olmadan AK Parti'yi övdü

Antalya'da ziyaretlerde bulunan Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile önce Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı, daha sonra ATSO'yu ziyaret etti. 

Türkiye'de 'dünyada ekonomi allak bullak, bütün ülkeler büyük sorunlarla karşı karşıya, gene biz iyiyiz' duygusunun olduğunu anlatan Baykal, "Bu doğrudur. Ama sormak lazım niye şimdi biz iyiyiz? Çok duyarlı bir anlayışla yönetiliyoruz, ondan mı iyiyiz, yoksa bir on yıl önce bu konuda Türkiye çok ciddi önlemler aldı. Siyasi bedeller ödedi. Ekonomi politikasını yeniden şekillendirdi. Ve 10 yıldan beri bunu da kimse bozamadı. Çünkü zaman içinde o politikanın yararlı olduğu ortaya çıkmaya başladı. Dünya da bunu memnuniyetle karşıladı. O sayede mi bugün Türkiye iyi. 10 yıl önce biz o tedbirleri alırken Avrupa bol para ortamında vur patlasın çal oynasın yaşıyorlardı." şeklinde konuştu. 

Ekonomide bir başarı varsa bu başarının bugün iktidara ait olmadığını vurgulayan Baykal, "Bu başarı daha önce koalisyon döneminde izlenen politikanın, siyasi bedelleri ödenerek Türkiye'yi feraha çıkarmasıdır." dedi.

Mısır'da yaşanan olaylara da değinen Baykal, krizin çıkış noktası olarak anayasayı gösterdi. Mısır'da farklı kesimler arasında uzlaşma sağlanmadan anayasa yapıldığını ifade eden Baykal, "Buradan çıkarmamız gereken ders, Türkiye bir anayasa çalışması içersinde. Mutlaka anayasayı uzlaşma içerisinde yapmalıdır. 'Ben söyledim, kabul ettiremedim, o zaman kendi anlayışımı dayatırım' diyerek anayasa konusunu çözmeye kalkarsanız çok daha ciddi krizleri hazırlarsınız." uyarısında bulundu.

        Türkiye'de iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu dile getiren Baykal, 1950'de CHP'nin halkın hissiyatına saygı gösterdiğini ve demokrasinin gereğini yaparak seçime gittiğini hatırlattı. Demokrasinin gereği halkın istediği partinin iş başında kalması olduğunu vurgulayan Baykal, Türkiye'nin de iktidar değişikliğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

        Baykal, ehliyetlerdeki 101 liralık ücretin 15 liraya düşürülmesinin halkın duyarlılığı ile gerçekleştiğini ve bunun güzel bir şey olduğunu belirtti. Baykal, başbakanların 'ben de hata yapabilirim' diyebilmesi ve bunu lafta bırakmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Deniz Baykal farkında olmadan AK Parti'yi övdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER