Deniz Baykal'dan muhalefet partilerine önemli çağrı

Her partinin kendi adayını çıkarması, "Erdoğan'a sen Cumhurbaşkanı ol demektir" diyen Baykal, muhalefet partilerine çağrıda bulundu

Deniz Baykal'dan muhalefet partilerine önemli çağrı

Deniz Baykal, “Her parti kendi adayını çıkarırsa bu Recep Tayyip Erdoğan’a sen ‘cumhurbaşkanı ol’ demek anlamını taşır. Bunun için ortak hareket edilmeli” dedi.

"CHP VE MHP ORTAK ADAY ÇIKARMALI"

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda suskunluğunu bozdu. Baykal, seçimin AKP iktidarından kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek, CHP ve MHP’nin vakit kaybetmeden ortak bir aday çıkarma çağrısı yaptı.

Baykal, “Her parti kendi adayını çıkarırsa bu Tayyip Erdoğan’a sen ’cumhurbaşkanı ol’demek anlamını taşır. Eğer böyle bir tavır içerisine girilirse Erdoğan rahatlıkla cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

"OYLAR ERDOĞAN ETRAFINDA BİRLEŞİR"

Baykal yakın çevresine yaptığı değerlendirmede muhalefetin adayının ilk turda seçimi kazanabileceğini vatandaşlara anlatması gerektiğini söyledi. Muhalefet partilerinin ilk turda kendi adayları ile seçime gitmelerinin büyük risk olduğunu vurgulayan Baykal, “İlk turda kendi adayını çıkarsın ikinci turda bu iş biter anlayışı çok yanlıştır. İkinci turda oylar Erdoğan tarafında birleşir. Bunu iyi hesaba katmak gerekiyor” diye konuştu.

AKP’nin 2009 yılından bu yana  girdiği her seçimde oy kaybettiğini kaydeden Baykal,  Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı karşılaştırdı. Erdoğan’ın ’Ters köşe’açıklamasının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Baykal şunları söyledi:

“Erdoğan’ın bu süreçte önü karanlık. Bunu kendisi de görüyor. Bugün seçim olsa İstanbul’da Kadir Topbaş AKP’den daha yüksek oy alır. Kendisinin oyunu düştüğünü görüyor. Bu nedenle ‘Ters köşe yatırırım’ yönünde açıklama yapıyor. Muhalefet bu süreci iyi kullanmalı. 2010 referandumunda alınan yüzde 42 oyu daha da yükseltmeli üzerine koymalı. Bu süreçte CHP ve MHP ortak bir aday çıkarmalı. Eğer böyle bir aday açıklanırsa o zaman bu dünyada haber olacak nitelikte bir olay olur.”

CHP-MHP ittifakına HDP’nin da katılabileceğini ifade eden Baykal, muhalefetin bunu sağlayacak adımları atması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI SIKINTILI

Adaylığı konuşunda da konuşan Baykal, henüz netleşmiş bir kararının olmadığını  açıkladı. Baykal, “Bana sürekli siz aday olacak mısınız diye soruyorlar. Benim meselem kendimin aday olması değil. Muhalefetin ortak bir aday çıkarmasıdır. Muhalefetin çağdaş kriterlere uygun bir isimle seçime girmesidir. Bu seçim Türkiye açısından bir fırsattır” diye konuştu.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Baykal, sözlerini şöyle tamamladı: “Partiler Erdoğan’ın adaylığını açıklamasını bekliyorsa bu doğrudur. Erdoğan’ın adaylığı hala sıkıntılı. Çünkü kendi oy oranını biliyor bu nedenle Konya’da yaptığı açıklamayı herkes atladı. Erdoğan Konya’da çok önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, ‘İnanıyorum ki milletçe üzerinde ittifak edeceğimiz bir isim olacak. CHP’ye, MHP’ye HDP’ye gönül veren kardeşlerimin de inanıyorum ki milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak’ dedi. Herkesin kabul edebileceği bir adaydan söz etti orada Erdoğan. Bunu Erdoğan bilerek söylüyor. Kendisinin adaylığının garanti olmadığını o da biliyor. Bu nedenle ‘Ters köşe yatırabiliriz’ diyor”

<< Önceki Haber Deniz Baykal'dan muhalefet partilerine önemli çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER