Erdoğan: Talimatı verdim, 24 saat içinde...

Başbakan Erdoğan, dünkü mesaisini Taksim Gezi Parkı olaylarına ayırdı.

Erdoğan: Talimatı verdim, 24 saat içinde...

  • Erdoğan dün Gezi Parkı görüşmeleri yaptı.
  • Eylemlerin 24 saat içinde bitirilmesi talimatı verdi.
  • Gezi Parkı'nı ziyaret teklifine 'provokasyon olmaması' şartını koştu.
  • Toplantıda referandum seçeneği de gündeme geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun bir Gezi Parkı mesaisi yaptı. Sabah 11.30’da Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ile başlayan görüşme trafiği, öğleden sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) heyeti, Gezi Parkı eylemci temsilcileri ve Polat Alemdar karakteri ile ünlenen oyuncu Necati Şaşmaz ve sanatçı Hasan Kaçan görüşmeleri ile devam etti. 

Zaman'da yer alan habere göre 3,5 saat süren MYK toplantısında, “Bir hafta içerisinde olaylar tamamen biter” diyen Erdoğan’ın TESK heyetine ise, “İçişleri Bakanıma, gençlere zarar verilmeyecek şekilde eylemlerin 24 saat içerisinde bitirilmesi talimatı verdim” ifadelerini kullandığı aktarıldı. TESK heyetiyle yapılan görüşmede eylemlerde zarar gören esnaflara da müjde çıktı. Alınan bilgilere göre esnafa sıfır faizli kredi verilecek.

Başbakan daha sonra Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyeti kabul etti. Görüşme saat 17.00’de başladı. Heyette tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Betül Tanbay, Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Erdoğan’a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker yer aldı. Toplantıya katılan isimlerden Zehra Öney, içeriden tweet atarak görüşmeye ilişkin bilgiler paylaştı. Öney, “Ortam ılımlı, Sayın Başbakanımız sakin. Umarım kişisel aktarımlarımızı yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Heyetten alınan bilgilere göre, bazı isimler Erdoğan’a, “Bu gidişatın farklı bir çözüm yolu olmalı. Örneğin Gezi Parkı’nı bir ziyaret etseniz” davetinde bulundu. Erdoğan ise diyalog kapısının açık olması gerektiğine inandığını vurgulayarak, “Bana, orada herhangi bir provokatif girişim olmayacağının garantisini verin, gelmeye hazırım” karşılığını verdi. Ancak heyet üyeleri, kendilerinin oradaki kalabalığı temsil etmediklerini ve böyle bir garanti veremeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, kendi alternatifini sundu ve referandum fikrini ortaya attı. Heyet bu öneriye karşı sessiz kaldı; olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi.
<< Önceki Haber Erdoğan: Talimatı verdim, 24 saat içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER