Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sert tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, kendisini ve hükümetini eleştiren Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ı sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sert tepki

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Dün Alman cumhurbaşkanı gelmiş, benimle konuştuğu şeylerden sonra ODTÜ’ye gidiyor garip garip şeyler konuşuyor. Kendilerine neler öğretildiyse onu ifade ediyor. Bunu bizimle paylaştığın gibi aynen ODTÜ’de yansıtsana. Üzüntü veren ne biliyor musunuz, ODTÜ’de ona ev sahipliği yapanların gerçekleri söylememeleri.

Almanya’da Ali’siz Alevilik denen bir olay var, yani ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında, kendilerinin de desteklemiş olduğu bir yapı var, bunu bize yansıtıyorsun. Türkiye’de böyle bir alevi yok dedik. Almanya’daki bir kısım, avuç içi bir grup var, hem destekliyor almanlar, bunu da konuşacağım kendileriyle. Onların diliyle gelip burada konuşuyorlar. Bu yakışmaz. Kendisiyle yaklaşık iki saat baş başa olduk. O yemekte bunları açık açık konuştuk. İşin asıl sahibi biziz. Kendisine somut örnekler verdik. Almanya’da sana anlatılanları gider orada konuşursan, güçlü bir hükümetsiniz neden korkuyorsun, korkumuz yok dedik.

Bir şey daha söyledim. Ülkemizin içişlerine karışılmasına asla tahammül edemeyiz dedik. sadece onu kullandı orada, bu içişlerine karışmak gibi anlaşılmasın ama… biz ama ile çok çektik. Onun için devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde kendisini hala rahip zannediyor. Bunlar çirkin şeyler. Bunları bütünüyle anlattık. Azınlıklara karşı davranışlarımızı anlattık. Buna rağmen böyle bir yaklaşım beni üzmüştür. Başkasının özgürlük alanını ihlal etmediğin sürece, bütün özgürlükleri yaşamak herkesin hakkıdır. Bundan kimsenin çekinmesine gerek yok.

TARİHİMİZ ÇARPTILARAK YAZILDI
Tarihimiz ya galipler ya güçlüler tarafından çarpıtılarak yazıldı. Kendi tarihçilerimiz tarafından çarpıtılarak kayda geçirildi. Eskilerin deyimiyle köprünün altından çok sular aktı. Zaman yaraların bir çoğunu tedavi etti. Eskiye ait çok sayıda tartışma artık yerli yerine oturdu. Dünya üzerinde devletler genellikle arşivlerindeki gizli belgelere 50 yıllık gizlilik süresi koyarlar. Çok nadiren yüz yıllık gizlilik süreleri olur. Tabulardan ön yargılardan azade şekilde konuşmaya başlanır.

Bizim de millet olarak artık bütün bu hadiseleri soğuk kanlılıkla siyasi tartışmalardan uzak ele alma, gerçekleri öğrenme ve öğretme vaktimizin geldiğine inanıyorum. Bizim yüz yıl önceki bütün bu olayları artık korkularımızdan arınarak, kurtularak ele almamız gerektiğini düşünüyorum.

MISIR'DAKİ İDAMLAR

Vicdanı olanlara insan olanlara sesleniyorum. Mısır'da kardeş ülkede yüzde 52'yle seçilen hükümete darbe yapıldı. 529 kişiye idam verildi. Sonra sadece 37 kişiye idam verildi. Sonra 9 dakikada 683 kişiye idam verildi.

Hatırlarsanız Tahrir'de gösteriler başladığında bunu özgürlük olarak lanse etti Batılı ülkeler. Darbe olduğunda herkes sustu. Ukrayna'da gençleri sokağa döken sosyal medya şimdi suskun. Ülkemde yaşanan Gezi olaylarında orada 12 tane ağacın yeri değiştirildi. O zaman ülkemiz için ayağa kalkanlar Bu idam için neden sessiz?

Ey Doğan grubu ey Ciner grubu neden sessizsiniz? Dün Almanya Cumhurbaşkanına da söyledim. Hani siz de tepki. ABD'de bir ses var mı, Batı'da ses var mı? Yok. Tayyip Erdoğan konuştuğunda AK Parti konuştuğunda bunlar Müslüman deme ucuzluğuna gidiyorlar. Benim için Ukrayna'da da ölen insan aynıdır. Mısır'da ölen insan da aynıdır. Ne diyoruz Zalimler için yaşasın Cehennem.
Bu zalim Mısır yönetimiyle biz dost olamayız. Ben bunu hissi söylemiyorum. Biz yalnız da kalsak bunu söyleyeceğiz. Ben konuşmasam Allah'a karşı hesap veremem. Şimdi konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER