Erdoğan Haşim Kılıç'ın sözleri hakkında ilk kez konuştu

Yabancı basına mülakat veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleriyle ilgili konuştu.

Erdoğan Haşim Kılıç'ın sözleri hakkında ilk kez konuştu

PBS kanalından Charlie Rose’a konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleriyle ilgili ilk kez konuştu.  Hürriyet'in haberine göre "O konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Biz Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara uyarız ama eleştirimizi de yaparız. Öyle kararlar veriyorlar ki hukuki değil, politik. Yargının kararlarıyla konuşması gerekir. Ama bugün (söyleşinin yapıldığı önceki Cuma) bir konuşma yaptı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Bugünkü konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı. Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak." 

"Darbe girişimi" iddialarına ilişkin herhangi bir işlem yapılmamasına ve belge sunulmamasına karşın Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık ve 25 Aralık için 'darbe girişimi' ifadesi kullanması dikkat çekti. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak da gelişimin olduğu ülkelerde 'yolsuzluk olur mu" diyen Erdoğan, "Boğaz’ın altına Marmaray’ı inşa ettik" dedi.

YOLSUZLUK SUÇLAMALARI
Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin toplam 250 milyar dolar yıllık geliri vardı. Bizim hükümetimiz bunu 820 milyar dolara çıkarttı. Yolsuzluğun böyle bir gelişmede yeri olabilir mi? Biz iktidara geldiğimizde cumhuriyetin 79 yılında toplam 6 bin 100 km bölünmüş yol yapılmıştı. Biz 12 yılda 17 bin km yaptık. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunu yapamazsınız. Boğaz’ın altına Marmaray’ı inşa ettik.

TWITTER’IN KAPATILMASI
(Otoriterleşme eleştirileri konusundaki soru üzerine) Bunlara inanıyor musunuz? Eğer yüzde 45.5 böyle yerel bir seçimde oluyorsa bunun bir anlamı olur. Bunun analiz etmeniz gerekir. Medyada bana her türlü hakareti yapabiliyorlar. Diktatörün olduğu ülkede siz o diktatöre bu hakaretleri yapabilir misiniz? Twitter’ın burada bir ofisi yok. Amerikan şirketi. Bazı hesaplardan hakaretler ediliyor. Ama bu hesaplar kapatılmıyor. Kapatılmadığı gibi diyelim Anayasa Mahkemesi devreye giriyor, hukuku çiğniyor. İç yollar tükenmeden bir defa Anayasa Mahkemesi buna bakamaz.

Ben de diyorum ki, ABD’de bu nasılsa, uygulaması nasılsa bizde de aynı şekilde olmalı. Verginizi ödeyin ve burada kanunlara uyuyorsanız Ak Parti Hükümeti’nin yapacağı bir şey yok. Twitter bir defa herkesin özgürlük alanına uymak zorunda. Ofis açmak zorunda. Twitter ABD’de vergi ödüyor mu? O zaman benim ülkemde de ödemek zorunda. Eğer mahkeme kararlarını uymazlarsa kapatırız. Gidin deriz.

ANAYASA MAHKEMESİ
Biz Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara uyarız ama eleştirimizi de yaparız. Öyle kararlar veriyorlar ki hukuki değil, politik. Yargının kararlarıyla konuşması gerekir. Ama bugün (söyleşinin yapıldığı önceki Cuma) bir konuşma yaptı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Bugünkü konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı. Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak.
<< Önceki Haber Erdoğan Haşim Kılıç'ın sözleri hakkında ilk kez konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER