Erdoğan'dan 'pes artık' dedirten sözler

Başbakan Tayyip Erdoğan, Camia’ya yönelik yalan ve iftiralarına dün akşamki iftar yemeğinde de devam etti.

Erdoğan'dan 'pes artık' dedirten sözler

AKP Genel Merkezi’ndeki 7. Geleneksel Büyükelçiler İftarı’nda konuşan Erdoğan, Hizmet Hareketi ile ilgili yine delilsiz, mesnetsiz suçlamalarda bulundu. Camiayı, yabancı ülkelerin büyükelçilerine şikayet etti ve bu ülkelerin de kendileri gibi Hizmet’e savaş açmalarını istedi. Hiçbir belge sunmadan, Hizmet’i ‘uluslararası istihbarat örgütleriyle ilişkili’ gösterdi. ‘Eğitim ve yardım faaliyetleri maskesi’ altında ülkelerin devlet ve siyaset yapılarına saldırı düzenlediğini öne sürdü.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ‘yargı darbesi’ olarak anlattı. Şöyle konuştu: “Son 40 yıl içinde oluşmuş, faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürütmüş, lideri de Pensilvanya’da bulunan bu çete, devlet kurumlarına sızarak iç ve dış politikamızı etki altına almaya, hatta çok açık bir yargı darbesi gerçekleştirmeye yeltendi. Aslında dünya tarihi bu tür gizli örgütlere yabancı değil. Tarihte son derece gizli bir şekilde örgütlenen ve ülkelerini içeriden çökertmeye çalışan yapılanmalar hep olmuştur. Burada şu hususun altını çizmek istiyorum; ‘Pensilvanya örgütü’ adını verdiğimiz bu yapılanma, dünyanın birçok ülkesinde, siz değerli büyükelçilerin de ülkelerinde faaliyet gösteriyor, bunu bilmenizi istiyorum. Faaliyetlerini eğitim ve insani yardım görüntüsü altında sürdüren bu örgüt, gerek Türkiye’de gerek faaliyet gösterdiği kimi ülkelerde devlet ve siyaset üzerinde etkili olma hedefini güdüyor.”

Başbakan Erdoğan, inanılmaz yalan ve iftiraları şöyle sürdürdü: “Örgütün gizli dinleme ve takipler yaptığı, elde ettiği ses ve görüntü kayıtlarını şantaj için kullandığı tüm belgeleriyle ortaya çıkarıldı. Örgütün gizliliği ve takındığı maske nedeniyle maalesef hükümetimiz de aldandı. Bu örgütün eğitim ve insani yardım faaliyetlerine gereken desteği veriyorduk. Ancak hedeflerin ve niyetlerin değişmesi, maskelerin düşmesi nedeniyle içeride ve dışarıda tüm desteğimizi kestik. Emniyet ve yargıda son derece tehlikeli boyutlara ulaşmış olan bu yapılanmayı süratle tasfiye ediyoruz. Hatırlatmak isterim ki örgütün uluslararası istihbarat örgütleriyle de işbirliği bulunuyor. Buna ilişkin de somut deliller ortaya çıktı, çıkıyor. Bu tehlikeli örgüt karşısında tüm ülkelerin dikkatli ve hassas olmaları gerektiğini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Şunun altını çiziyorum; ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu unsurlara karşı bu can bu tende olduğu sürece ben ve arkadaşlarım kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Başbakan Erdoğan, Hizmet’in Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalıştığı iftirasını da atarak, “Gerek bu örgüt gerek birtakım başka çevreler Türkiye ile ilgili olarak son aylarda kirli bir kampanya yürütüyorlar. Bunu yürütenler arasında da bu örgüt var. El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide gibi, IŞİD gibi, Nusra gibi örgütlere destek vermemiz söz konusu değil. Yapılan algı operasyonlarına karşı dost ve kardeş ülkelerin hassas ve dikkatli olmalarını rica ediyorum.” dedi.ZAMAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan 'pes artık' dedirten sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER