Gökçek: Başbakan'dan sonra ben!

Gökçek, "Türkiye'nin en aykırı iki tipinden biriyim" dedi. Adaylık sorusuna ise bakın nasıl cevap verdi...

Gökçek: Başbakan'dan sonra ben!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Yarının Liderleri Projesi' kapsamında Türkiye'nin 7 farklı üniversitesinden yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Gökçek ilginç açıklamalarda bulundu.

"EN AYKIRI 2 KİŞİDEN BİRİYİM" 

Medyanın en büyük özelliğinin hükmetmeyi sevmesi olduğunu savunan Gökçek, iyi, olumlu olan şeylerin değil, kötü olan moral bozucu, ortalığı karıştıran şeylerin haber olduğunu ileri sürdü. Belediye olarak yaptıklarının yüzde 10'nu dahi medyada görülmediğini ifade eden Gökçek, "Türkiye'nin en aykırı iki tipinden biriyim. Biri Başbakan, sonra da ben. Medya önce yazı yazar sizi döver, sonra da bu suçu kabul etmenizi, el pençe divan durmanızı isterler. Ama ben beni kimsenin dövmesine izin vermem. Haklıysan, adaletliysen galip gelmemen mümkün değil. Ama onlar şahsi olarak bana değil benim düşünceme karşı oldukları için benimle uğraşıyorlar. Bir konu olur. 'Bu konuda ne düşüyorsunuz' diye sorarlar. 24 cümle söylersiniz, içinden 3 kelime alırlar, bambaşka bir konu çıkar ortaya.  Bu nedenle genellikle canlı yayınlara çıkmayı tercih ederim. Örneğin rahmetli Mehmet Ali Birand bana 'seni canlı çıkarmam, çünkü senin ne diyeceğin belli olmaz' derdi" diye konuştu. 

"400 KİŞİYİ MAHKEMEYE VERDİM"

Twitter'la ilgili bir soruya Gökçek, "Bunlar anneme, aileme hakaret ediyorlar. Bana oy vermeyebilirler, sevmeyebilirler ama asla hakaret edemezler. Sol görüşlülerin de çok ağır eleştirileri oluyor ama asla bloklamıyorum. Ama iftira ve hakaret ederlerse buna elbette cevap veriyorum. Hakaret edenleri özel yere alarak, özür dilemelerini söylüyorum. Bunun karşılığı, cezası şudur diyorum. Karşı taraftan da istediğim gibi özür dilemeleri halinde bağışlıyorum. Ama bazıları var ki hiç tınmıyorlar. 15 tanesinin davası Mart'ta başlayacak. 400 küsur kişiyi de mahkemeye verdim. Bunların hepsi şimdi özür diliyor ama artık kabul etmiyorum. Twitter'da hata yapılabilir. Özür dile bitsin, şimdi bu şekilde yapanlar yurt dışından ve PKK'lılar kaldı. Medeni bir şekilde tartışalım. Ben de CHP hakkında yüzlerce yazı yazdım ama asla hakarette bulunmadım" karşılığını verdi. 

 "BAŞBAKAN İSTERSE 5. DÖNEM ADAY OLURUM"

"Ankara'da  5. dönem belediye başkanlığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Gökçek, "Ben yerimden memnunum. Allah, bir dönem daha müsaade eder, Başbakan uygun görür,  halkım görmek ister oy verirse aday olurum. Bana bir dönem daha lazım, çünkü çok büyük projelerim var. Bunlar Tema park, bulvarlar, fuar alanı, inanç ve tarihi müzelerin yapılması projeleridir. Ben bunları bitirip de gitmek istiyorum. Nasipte varsa yapacağım. Bu bizim isteğimiz bir şey ama nasipte varsa olur" diye konuştu.

<< Önceki Haber Gökçek: Başbakan'dan sonra ben! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER