Hükümete yakın gazetelerin ilginç politikası!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu istifa eden Bakanları iktidara yakın gazeteler nasıl gördü(!)

Hükümete yakın gazetelerin ilginç politikası!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun etkileri sürerken, Türkiye'de gündem, dün AK Partili bakanların istifa etmesiyle yeniden hareketlendi. Ancak bu istifalar arasında en çok ses getiren hiç şüphesiz ki Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifası ve yaptığı açıklamalardı.

Bayraktar NTV Canlı yayınında yaptığı açıklamada "Rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın Başbakan'ın talimatıyla yapılmıştır. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum."  ifadelerini kullanmıştı. 

Ancak hükümete yakın basın yayın organları bu istifa ve sözleri ya ilk sayfasından hiç görmedi, ya Bayraktar'ın Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet ettiği sözlerini keserek yayımladı, ya da kendisiyle beraber istifasını sunan eski Bakan İdris Naim Şahin'le birlikte 'ayarları bozuldu' denerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldı

Takvim ve Yeni Akit Gazetesi, bakanların istifası haberini anasayfadan küçük görürken okuyucular, haberin içinde Bayraktar'ı 'normal gitti' diye okudu. 

TAKVİM GAZETESİ
 

Akşam Gazetesi ise sadece Bayraktar'ın sözlerini değil, 3 bakanın istifasını da 1. sayfadan hiç görmeyerek ilginç bir gazetecilik başarısına imza atarken, Yeni Şafak Gazetesi istifa eden Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin'i 'Ayarları bozuldu' başlığıyla vererek, bu kişileri itibarsızlaştırmaya çalıştı. Gazete, Bayraktar'ın Başbakan'a istifa çağrısı için, "İstifasıyla kimyası bozulduğu anlaşılan Bayraktar 'Başbakan'ın istifa etmesi gerekir' sözleriyle saçmaladı" ifadelerini kullandı.





YENİ ŞAFAK GAZETESİ

İktidara yakın basın yayın organları arasında yayın politikası en dikkat çeken gazete ise; Sabah Gazetesi'ydi. Gazete, istifa haberlerini Akşam gibi 1. sayfadan hiç görmezken, akıllara geçen hafta attığı manşet geldi. Sabah Gazetesi soruşturmanın en başında, 19 Aralık 2013 tarihinde Erdoğan Bayraktar'ı "TOKİ üstünden büyümeye çelme" başlığıyla korumaya çalışmış, iddialar yerine TOKİ projelerini gündeme getirmeye çalışmıştı.






Gazetelerdeki bu değişim ve yayın politikası dikkatli okuyucuların gözünden kaçmadı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Hükümete yakın gazetelerin ilginç politikası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER