'Operasyonun arkasında devletin kendi refleksi var'

Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin bir televizyon programında çok çapıcı bir tespitte bulundu.

Şükrü Küçükşahin'den gündeme dair açıklamalar!

  • Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin canlı yayında önemli iddiaları dile getirdi
  • "Gördüğüm kadarıyla bakanların itirazlarına rağmen işadamları tarafından Başbakan'a ulaşılıyor ve bakana baskı yapılıyor."
  • "İnsanlar makamlarını korumak için "evet" demek zorunda kalmışlar"
  • "Cemaat değil devlet adına hareket eden herkesin bu yanlış devlet yapılanmasının önüne geçmeye çalıştı"
  • "Devletin kendi refleksleri harekete geçti"

Bakan Bayraktar'ın istifasını çok manidar bulduğunu ve soruşturma dosyası ve ilgililerden aldığı bilgilere göre çok ilginç bazı imar değişiklikleri olduğunu iddia eden gazeteci Küçükşahin, ''35 yıldır Ankara'da bürokrasi ile yakından ilgileniyorum ve hiçbir zaman bakan çocuklarını, yakın arkadaşlarını bakanlık koridorlarında bu kadar fazla görmedim'' dedi. 
Soruşturmayla ilgili devletin kendi reflekslerinin harekete geçtiğini dile getiren Küçükşahin, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in programında ilginç açıklamalarda bulundu.

 Küçükşahin "Ben bu operasyonu bir cemaat-hükümet çatışmasının ötesinde olduğunu düşünüyorum. Devletin kendi reflekslerinin harekete geçtiğini, çünkü devletin kendisinin tahrip edilmekte olduğunu gördüğünü, sadece cemaat değil devlet adına hareket eden herkesin bu yanlış devlet yapılanmasının önüne geçmeye çalıştığını düşünüyorum" dedi.

"ÇOK İLGİNÇ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ OLDU, BAKANLARIN İTİBARLARI İŞ ADAMLARI KARŞISINDA ZEDELENDİ"

"Bu son operasyonda Bayraktar'ın sözlerini çok manidar buluyorum" diyen Küçük Şahin "Birazcık dosyayı dinleyenler ve dosyayı bilenlerden öğrendim. Aslında demin söylediğimiz tek adamlık mekanizmasının devletin her organına her detayına kadar işlediği görülüyor ve sonuçta bir bakan buna isyan etme gereği görüyor. Bana dosyadan anlatılanlardan gördüğüm kadarıyla en ufak imar değişiklikleri dahi bürokrasinin itirazlarına, bakanların itirazlarına rağmen işadamları tarafından anlaşılıyor ki Başbakan'a ulaşılıyor. Ve Başbakan bakan üzerinde bir şekilde baskı oluşturuyor. Bunun bakanın ve bürokratların insifiyatini yok ettiğini onların o işadamları karşısında itibarını ezdiğini de görmedi. Bütün bunlar anlaşılan, dosyaya hakim olanların anlattığına göre, çok ilginç bazı imar değişiklikleri var sonuçta bakan da diyor ki bunları ben kendi irademle yapmadım. Başbakan'ın iradesiyle yaptım. Ben nasıl yolsuzluktan yargılanabilirim ya da sorumlu tutulabilirim.Bu yine de sayın bakanları haklı kılmıyor." dedi.

"CEMAAT DEĞİL, DEVLET ADINA HAREKET EDEN HERKES YANLIŞ YAPILANMANIN ÖNÜNE GEÇİYOR"

35 yıldır Ankara'da bürokrasi ile yakından ilgilendiği ve hiçbir zaman bakan çocuklarını ve bakanların yakın arkadaşlarını bakanlık koridorlarında bu kadar fazla görmediğini dile getiren Küçükşahin, "Bakanların çocukları konusunda dikkatli davranmadıkları bu çocukların bürokratlar üzerinde fırça atacak düzeyde bir etki kurdukları, iş konularını takip ettik ettikleri. Ama öyle görünüyor ki devlette çivi çıkmış kim ne kadar etkiliyse bir alttakini bastırmış ve insanlar da makamlarını korumak için "evet" demek zorunda kalmışlar. Bu çerçevede bakandan en küçük bürokrata kadar sadece makam koruma amacıyla hareket etmiş olanlar tabii ki hesap vermeli ve onların da hataları var'' şeklinde konuştu.

Gazeteci şöyle devam etti: Birçok sürecin doğru yönetilememesinin sebebi, Türkiye'nin sadece ve sadece 1 kişinin iki dudağı arasında yönetilme iradesinden ve güçler ayrılığı ilkesinin yok edilmesinden kaynaklanıyor. O nedenle de bugün gerçekten bir hükümet, gerçekten bir devlet krizi var. Ben bu operasyonun bir cemaat-hükümet çatışmasının ötesinde olduğunu düşünüyorum. Devletin kendi reflekslerinin de harekete geçtiğini, çünkü devletin kendisinin tahrip edilmekte olduğunu gördüğünü, o nedenle işin bu boyutunda olduğu kanaatindeyim. Sadece cemaat değil devlet adına hareket eden herkesin bu yanlış devlet yapılanmasının önüne geçmeye çalıştığını düşünüyorum''.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Operasyonun arkasında devletin kendi refleksi var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER