İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP açıklaması

BDP'li Gülten Kışanak, İmralı tutanaklarıyla ilgili olarak sızdırmayı, partilerinden birinin yapmasının söz konusu olamayacağını söyledi

İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP açıklaması

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP'nin yaptığı değerlendirme toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti.

İmralı görüşmesinin sızdırılma haberleri ile ilgili olarak Kışanak, konunun gündemden düşürülmesi gerektiğini, partisinden görüşmeyi sızdırma gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu. 

Oldukça anlamsız bir tartışma olarak gördüğünü kaydeden Kışanak, şu ifadeleri kullandı: 

"O nedenle uzun uzadıya bir değerlendirme yapmayacağım. Çok açıktır ki bizim partimizin böyle bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bir sızdırma, partimizden herhangi bir arkadaşımızın böyle bir metni tanzim etme, bir yerlere verme gibi bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bunu, haberi yapan muhabir arkadaşımız da biliyordur. Böyle bir metni hangi yollarla temin ettiğini, bu metnin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını herhalde en iyi kendisi biliyordur. Bizim partimizden sızdırma ile ilgili herhangi bir faaliyet olmamıştır."

"1 HAFTA 10 GÜNE ÇALIŞMALARIMIZI SONLANDIRACAĞIZ"

Terör örgütü PKK'nın elinde bulunan devlet görevlilerinin bırakılmasıyla ilgili çalışmaları da değerlendiren Kışanak, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Bu konuda bir teknik hazırlık yapılması gerektiğini belirten Kışanak, "Hem buradan gidip getirecek bir heyetin organize edilmesi hem de karşı tarafın bu konudaki hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Bu konuda bir irade beyanı var. Biz de bu konudaki hazırlıklarımızı başlattık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, tamamlandığında ki bunu 'bir hafta 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz' dediler. Bunların ailelerine kavuşmalarını temin edeceğiz." sözlerini dile getirdi.

CİHAN

<< Önceki Haber İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER