Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e tek yolu gösterdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sarıgül için tek yol partiye başvurmak...

Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e tek yolu gösterdi

CHP'nin İstanbul adayı olacağı öne sürülen Mustafa Sarıgül'ün önce partiye dönmesi gerektiğinin altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Tek yol bu" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca 3 büyükşehiri de alacakları şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu.

İşte Milliyet'e konuşan Kılıçdaroğlu'nun sorulara verdiği cevaplar:

Yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir için iddialı mısınız?

- Evet, alabileceğimize inancımız tam. Bence önemli olan şu: Ankara, İstanbul ve İzmir’in CHP tarafından yönetilmesi Türkiye’nin çağdaşlaşması, kent kültürünün yerleşmesi ve kentlerin sorunlarının çözülmesi açısından çok önemli. Aydınlık ve medeni kentler olması açısından çok önemli. Sandığa giderken her yurttaşın bunu düşünerek gitmesi lazım.

 Ankara için kadın aday mı düşünüyorsunuz?

- Niçin olmasın? Birçok isim geçiyor kamuoyunda ancak söylemek için henüz çok erken. Şu anda alt çalışmalar yapılıyor. YSK’nın takvimi ortaya çıktıktan sonra netleşmiş olacak.

 Sarıgül ismi üzerindeki tartışmalar bir türlü sona ermiyor. Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız mı? Ve Sarıgül’ün partiye dönüş formülü netleşti mi?

-Sarıgül partimizin üyesi olmadığı için ilk soruya yanıt verme şansım yok. İkinci konuya gelince; partiden ihraç edilmiş bir arkadaşımızın tekrar partiye dönmesinin yolu tüzükte belirlenmiştir. Hem hukuku hem hukukun üstünlüğünü savunup hem de, ‘tüzüğü görmezden gelirim’ demek doğru değil. Herhangi bir üye gidip yargıya başvursa kararları bozar. O nedenle partiye başvurması gerekiyor. Parti Meclisi’nden geçmesi gerekiyor, partimize bu yolla üye olması gerekiyor.

 Tüzük, Genel Başkan olarak size ayrıca bir yetki vermiyor mu?

- Hayır, öyle bir yetkim yok.

 O zaman tek yolu üye olmak için dilekçesini vermesi ve bunun PM’de kabul edilmesi mi?

- Evet. Sayın Fikri Sağlar’da böyle oldu, sayın Celal Doğan’da böyle oldu. Ondan önce başka isimlerde de böyle oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Bir dilekçe ile üyelik için başvuracak. ‘Ben partiye yeniden üye olmak istiyorum’ diye. Onun üzerine biz o dilekçeyi alıp Parti Meclisi’ne götürüyoruz. Gizli oylama yapıyoruz.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e tek yolu gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER