Kılıçdaroğlu başbaşa görüşmede kararını verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olan ABD ziyareti kesinleşti.

Kılıçdaroğlu başbaşa görüşmede kararını verdi

Hafta içi ABD Büyükelçisi Frank Ricciardone ile başbaşa bir görüşme gerçekleştiren CHP lideri, ABD Kongresi’nden gelen davet üzerine Kasım sonunda üç günlüğüne Washington’da olacak.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda ertelendiği açıklanan ABD ziyaretini tekrar gündemine aldı. CHP liderinin, ABD Kongresi’ndeki Türk-Amerikan Dostluk Grubu’nun bundan sekiz ay evvel önce sözlü olarak yaptığı davet üzerine 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Washington’da olacağı öğrenildi.

İLK ZİYARETİ OLACAK

Kılıçdaroğlu’nun Washington programının detayları henüz kesinleşmedi. Parti liderliğine seçildiği Mayıs 2010’dan beri ABD’yi ilk kez ziyaret edecek olan CHP Genel Başkanı’nın üç günlük program çerçevesinde Kongre ağırlıklı temaslar yürüteceği ve ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarında konuşmalar yapacağı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun Amerikan başkentine seyahati, partinin genel başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Umut Oran’ın geçen ayki Washington temaslarında gündeme gelmişti.

RICCIARDONE İKNA ETTİ

Kılıçdaroğlu, hafta içi ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone ile Ankara’da bir otelde 2.5 saat sadece tercüman eşliğinde bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun Washington’ı ziyaret için yüksek düzeyde temas şartından vazgeçtiğini ve Ricciardone’nin Kılıçdaroğlu’nu ikna ettiği öğrenildi. Ricciardone görüşmesinden basın aracılığıyla haberdar olan, partinin dış ilişkilerinden sorumlu Loğoğlu’nun daha sonra parti içinde bir tartışma yaşadığı ve genel merkeze bir süre uğramadığı iddia edilmişti.

 Ancak kaynaklar, Washington’daki programın detaylarının şimdi bizzat Loğoğlu ve CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan tarafından planladığını, Loğoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında şu anda bir problem yaşanmadığını aktardı.

DHA
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu başbaşa görüşmede kararını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER