Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklama

Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaretiyle ilgili çarpıcı bir anektod paylaştı.

Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklama

Parti grubunda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaretiyle ilgili çarpıcı bir anektodu paylaştı.

Saadeet Partisi Başkanı Mustafa Kamalak'ın yolsuzluklar konusunda AKP'lilere Karacaoğlan'ın şiiriyle bir göndermede bulunduğu ortaya çıktı.

Parti grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde ziyaret ettiği Saadet Partisi Başkanı Mustafa Kamalak'la ilgili bir detayı anlattı.

Ziyareti sırasında konunun yolsuzluklara geldiğini ve Kamalak'ın Karacaoğlan'ın haram yiyenlerden bir gün iğneden ipliğe hesap sorulacağını anlattığı şiiri okuduğunu söyledi.

İşte Karacaoğlan'ın o şiiri;

“Bu dünyada ademoğluyum dersin,
Helali haramı durmayı yersin,
Yeme el malını er geç verirsin,
İğneden ipliğe sorulur bir gün”

Kılıçdaroğlu bu şiiri hatırlattıktan sonra Saadet Partililere ve Genel Başkan Mustafa Kamalak'a seslenerek, "Şimdi ben bu şiiri okuyan Sayın Kamalak’a da söylüyorum. Ne güzel şiir. Kul hakkı yiyenden sorulur diyor Karacaoğlan. O adamlardan birisi şimdi cumhurbaşkanı adayı, sen de sandığa gideceksin. Senin partililerin de sandığa gidecek. Bu şiiri eminim içinden okuyup sandığa öyle gidecektir. Buna da yürekten inandığımı ifade etmek isterim" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları; 

"ORTADA DARBE FİLAN YOK, YOLSUZLUK SORUŞTURMASI VAR"

Erdoğan'ın "darbe girişimi" sözlerine de sert çıkan Kılıçdaroğlu, "darbe yok, yolsuzluk var" dedi.

"Ortada darbe yoktu. Yolsuzlukla mücadele vardı. Sanki o gece düğmeye basılmış gibi kamuoyunda o havayı yarattılar. Olayın başlangıcı 12 Şubat 2007'ye dayanıyor. Edirne Kapıkule gümrük kapısında bir TIR yakalnıyor, içinde 202 kilo eroin. ve dinleme kararı alınıyor.

Arkasından olaylar çözülüyor. Kimin kimlerle ilişkili olduğu ortaya çıkıyor. Zaman zaman bu medyada yer aldı. Kara paranın nasıl aklandığı, Kapalıçarşı'daki döviz bürosunun buna nasıl kaynaklık yaptığı ortaya çıktı.

Altın işi dahil, kendi bakanlarının Rıza Zarrab'la olan ilişkilerini anlattı. Bunlar duyurulursa hükümetin çok zor durumda kalacağı da ifade edildi.

Ortada darbe falan yok. Ortada yolsuzluk soruşturması var. Haramzadeler var.

MİT'İN 18 NİSAN TARİHLİ RAPORU

MİT 18 Nisan'da önüne rapor koyuyor. Ve sen aylarca sesini çıkartmıyorsun. Aylarca bu bakanlar ne yapıyor diye çıkıp düşünceni bile dile getirmiyorsun.

Hassas kaynaktan derlenen istihbari bilgilerde, Kapalıçarşı'da altın işi yapan Rıza Zarraf, Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ile yakın ilişkide olup, kardeşini vatandaşlığa alması için bazı girişimlerde bulunuyorlar.




<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER