Meral Akşener'den Erdoğan'ın sözlerine ağır eleştiri

TBMM Başkanvekili Akşener, yolsuzluk operasyonu ve 'paralel devlet' iddialarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener'den Erdoğan'ın sözlerine ağır eleştiri


Konya'da bir konferansa katılan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"Oğlu, kızı, kardeşi ve diğer oğlu ve de kendisi 5 villada oturuyorlar. Şimdi bizden belge isteyenler bu hırsızlıklar üzerinde konuştuğumuz zaman bizden belge isteyenler 17 Aralık'ta belgelerine kavuştular. " diyen Akşener, özellikle 'Yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun ardından yaşanan kaos ortamına değindi. 

TBMM Başkanvekili, Başbakan'ın yargıya müdahale girişimlerine de şu sözlerle ağır eleştiriler yöneltti:

 "Gayet suçüstü yakalanılmış. Türkiye'de 183 milyar dolarlık bir para trafiğinin içinden %10'unun kaybolduğu iddia edilen bir soruşturma bu. Peki yargı gereğini yapmak üzere davrandığında ne oldu? Çok ilginç bir şey oldu. Birden bire paralel yapımız doğdu. Sayın Başbakan'ın önemli bir sözü vardır. Velev ki doğru olsa, Velev ki öyle olsa. Velev ki paralel devlet doğru. Muhterem, sen bostan korkuluğu musun? 11 yıl ne yaptın? Yargı'da paralel, emniyette paralel, maliyede paralel, milli eğitimde paralel, bunlar vardıysa sen ne yaptın? Sen bu ülkenin başı değil misin? Sen bu ülkenin iktidarının başı değil misin? "

HSYK Kanunu'nda yapılacak değişikliğe de değinen Meral Akşener, "Sayın Başbakanın arzu ettiği herkes yargılanır, herkes hapsolur ama sayın Başbakanın istemediği, arzu etmediği hiç kimse yargılanamaz' koyun bunu kurtulalım." diyerek tasarıya bir madde daha eklenmesi tavsiyesinde bulundu.  




<< Önceki Haber Meral Akşener'den Erdoğan'ın sözlerine ağır eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER