Muhalefet'ten, Efkan Ala'ya 'bomba' soru

CHP'li Sezgin Tanrıkulu TBMM'ye Efkan Ala'nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Muhalefet'ten, Efkan Ala'ya 'bomba' soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İşte Tanrıkulu'nun o soruları:


'POLİS DEVLETİNE GEÇİŞİN BİR AYAĞI MI?'

"2015 yılı için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1,5 milyondan fazla gaz ve ışık bombası alınmasının planlandığı doğru mudur?

Gaz bombalarının sayısının her 50 kişiye 1 gaz bombası düşecek şekilde arttırılması, hükümetiniz tarafından benimsenen yeni ‘güvenlikçi yaklaşım’ın ve ‘polis devleti’ ne geçişin bir ayağı mıdır?

'GAZ BOMBASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMANIN SEBEBİ NEDİR?'

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’yi gaz bombası kullanımından ötürü, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘yaşam hakkını ihlal’ ve ‘kötü muamele ve işkencenin önlenmesi’  maddelerinden birden çok defa mahkum ettiği halde, gaz bombalarının sayısının arttırılması için çalışma yapılmasın gerekçesi nedir?

'SAKINCALI BU MADDEYİ TÜRKİYE KENDİ VATANDAŞINA MI KULLANACAK?'

Hükümetiniz AİHM kararlarını ihlal etmek pahasına, kendi vatandaşlarına gaz bombasıyla işkence etmeyi sürdürmekte kararlı mıdır?

İlk 500 bin gaz bombasını Türkiye’ye satması beklenen Güney Kore şirketi Daekwang Kimya’nın yurt dışına biber gazı ihraç ettiği için Güney Kore kamuoyundan tepki gördüğü ve bu nedenle satışın ‘üçüncü bir ülke’ üzerinden gerçekleştireceği doğru mudur? Eğer doğruysa, hükümetinizin Güney Kore’lilerin ihraç edilmesine dahi tepki gösterdiği bir maddeyi,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinde kullanmasının gerekçesi nedir?
"

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Muhalefet'ten, Efkan Ala'ya 'bomba' soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER