O miting fotoğrafı montaj mı?

Ak Parti'nin Balıkesir mitingini anlattığı öne sürülen fotoğrafta oynama yapıp meydanda toplanan insanların daha kalabalık gösterildiği iddia edildi..

O miting fotoğrafı montaj mı?

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı mitinge ait fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Üzülerek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Balıkesir'de yapmış olduğu mitingde insanların nasıl yanıltıldığını içimiz kan ağlasa da açıklamak zorundayım. Maalesef Türkiye ve dünya kamuoyunda rezil olduk. Orası 6 bin 500 metrekareden daha az. Metrekareye kaç kişinin sığabileceği ortada. Durum böyleyken bu meydana 100 bin kişi katılmış gibi gösterildi " dedi...



Olayın duyulmasının ardından kendisine çeşitli şehirlerden çok sayıda kişinin telefon ettiğini belirten Başkan Ok, mitingin yapıldığı Kuvayi Milliye Meydanı'nın büyüklüğünün ortada olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: 

"Orası 6 bin 500 metrekareden daha az. Metrekareye kaç kişinin sığabileceği ortada. Durum böyleyken bu meydana 100 bin kişi katılmış gibi gösterilmesi ve 30 Mart yerel seçimleri öncesinde hem kamuoyunu yönlendirme hem de sandıklarda yapılacak hilelerin altyapısını hazırlanmak için böyle bir fotomontaj yapmışlar. Ülkeyi yönetenler maalesef Türk milletini aldatmaktadır ancak Türk milletinin ne kadar uyanık olduğunu bilmiyorlar. Bunları mutlaka başka şehirlerde de yapıyorlar. Biz bunu yutmadık."



NOT: Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır. Üzerindeki yazı ve işaretler Twitter kaynağındaki sahibine aittir...

Mitingde çekilmiş bir fotoğrafla aynı alanda ve aynı açıdan çekilmiş önceki yıllara ait bir fotoğrafı kıyaslayan Ok, alanın enine ve boyuna büyütüldüğünü söyledi. Fotoğrafın orijinalinde Atatürk Stadı'nın göründüğünü, iki fotoğraf arasında çok sayıda fark var. Kamuoyunu açıkça yanıltıldı. Balıkesir Belediye Başkanı olarak üzülerek açıklamak zorunda kaldık. Bu bizler için gerçekten kahredici bir durum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'nın bunlara niye ihtiyacı var? Bu önümüzdeki yerel seçimler için başta Balıkesir olmak üzere Türkiye kamuoyunu hazırlamak, sandıklarda yapılacak olan hileleri, 'Zaten meydanlar gösteriyordu, dolayısıyla sandıklar doğruyu söylüyor.' diye yaptıkları oyunun göstergesi." dedi. Türk halkının bu durumu en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını söyleyerek, "Gerçekten vicdan sahibi bu milletin mensubu hiçbir kimsenin kabul edemeyeceği gibi bunu evrensel ve insan haklarına saygılı kişilerin de asla kabul edemeyeceği bir sahtekârlık diyeceğim ancak dilim varmıyor. Bir Başbakan'ın mitingi üzerinden Türk ve dünya kamuoyu ancak bu kadar aldatılabilir. Şu acı gerçekleri maalesef sunmaktan ızdırap duyduğumu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

CİHAN

<< Önceki Haber O miting fotoğrafı montaj mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER